Frumuseţe după 35 de ani. Şapte sfaturi care te vor ajuta să te simţi mai încrezătoare

După vârsta de 35 de ani, odată cu apariţia primelor riduri fine sau a primelor fire de păr alb, multe femei se simt mai puţin încrezătoare în farmecul lor şi se gândesc ce tratamente împotriva îmbătrânirii pot integra în rutina lor de înfrumuseţare. 

Cu toate acestea, dincolo de orice cremă sau procedură anti-age, baza o constituie o disciplină simplă pe care ar trebui să o ai şi tu în vedere. Aceasta se referă mai mult la anumite obiceiuri ce ţin stilul de viaţă. 

Iată şapte sfaturi care te vor ajuta să arăţi excelent şi să te bucuri de frumuseţea ta. 

  1. Bea apă

Probabil ai auzit asta de zeci de ori, dar numai pentru că este perfect adevărat: o hidratare optimă te ajută să ai o piele mai frumoasă şi mai strălucitoare. Aşadar, începe ziua cu un pahar mare de apă şi asigură-te că bei cel puţin doi litri de lichide (preferabil doar apă şi ceaiuri naturale neîndulcite) în fiecare zi. 

  1. Corectează-ţi micile imperfecțiuni care te nemulţumesc

Viaţa e prea scurtă ca să o trăieşti complexată de micile imperfecţiuni. Medicina estetică şi dermatologia au ajuns departe şi există soluţii pentru aproape orice. De la injecţiile cu acid hialuronic buze, la tratamentul hiperpigmentării şi al ridurilor superficiale, există soluţii care te ajută să te simţi bine în propria ta piele, aşa că dă-le o şansă şi scapă de complexe.

  1. Foloseşte o faţă de pernă din mătase

Investeşte într-o faţă de pernă din mătase sau satin. Spre deosebire de cele din bumbac, care absorb transpiraţia şi produsele de îngrijire şi pot susţine proliferarea bacteriilor, cele din mătase sunt mult mai prietenoase cu pielea. 

  1. Introdu crema de ochi în rutina ta zilnică

Pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibilă şi mai fină decât restul tenului, aşa că are nevoie de o îngrijire specifică. După 35 de ani, e posibil ca deja să-ţi fi apărut în această zonă câteva riduri fine. Nu le lăsa să se accentueze şi foloseşte o cremă de ochi cu ingrediente anti-age, cum ar fi acidul hialuronic. 

  1. Încearcă produsele cu AHA

Acizii Alfa-Hidroxi sau, pe scurt, AHA, din care fac parte, de exemplu, acidul glicolic, lactic, sau citric, au proprietăţi extraordinare, dacă sunt folosiţi corect. În principiu, produsele pe bază de AHA ajută la netezirea ridurilor fine și de suprafață, îmbunătățind textura și tonusul pielii, deblocând și curățând porii și îmbunătățind aspectul pielii în general.

  1. Asigură-te că dormi cel puţin opt ore pe noapte

Calitatea somnului este foarte importantă, atât pentru starea ta de bine, în general, cât şi pentru aspectul pielii. Asigură-te că dormi cel puţin opt ore în fiecare noapte, astfel încât să dai organismului posibilitatea de a derula toate procesele de regenerare, inclusiv cele de la nivelul epidermei, care nu au loc decât în timpul somnului. 

  1. Protejează-te de soare

Soarele nu este prietenul pielii tale. Razele sale au efecte nocive asupra pielii, care pot varia de la hiperpigmentare şi îmbătrânire accentuată, până la cancer. Aşadar, chiar şi când eşti la plajă, optează să stai sub o umbrelă şi foloseşte cremă de protecţie solară. 

Pe de altă parte, crema de protecţie solară cu factor 50 ar trebui aplicată cel puţin la nivelul tenului, gâtului şi decolteului în fiecare zi, indiferent de sezon. O să-ţi mulţumeşti pentru asta peste zece ani!

Aşadar, având grijă de tine şi de pielea ta, optând pentru intervenţiile adecvate care să-ţi corecteze acele mici imperfecţiuni care te deranjează, poţi să te bucuri în fiecare zi, cu încredere, de frumuseţea ta!     

Sursa foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Cronos Med

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!