Forța de muncă asiatică: iată cum o femeie de afaceri găsește soluția pentru o problemă majoră în lumea businessului românesc!

În ultimii ani, indiferent de industrie, companiile românești se tot lovesc de aceeași problemă care este dificil de rezolvat, și anume: lipsa forței de muncă. Muncitorii români preferă să își încerce norocul în țările din Europa de Vest, în timp ce în țară angajatorii nu mai reușesc să găsească oamenii potriviți. Fiindcă s-a lovit și ea de aceeași problemă pe parcursul profesional, o femeie antreprenor a înțeles această dilemă și a reușit să clădească împreună cu alți doi oameni de business, care dețin un grup de companii,o afacere de succes care ajută alte companii să-și atingă potențialul. Soluția: recrutarea angajaților din țările asiatice!

Muncitorii asiatici: o investiție de succes

Melania Pop, Business Developer IWF, este la curent cu această problemă pe partea de HR și, de aceea, face parte din povestea unei agenții de recrutare a muncitorilor asiatici. În România, comunitatea femeilor de afaceri este în creștere, iar Melania demonstrează, în fiecare zi, că o femeie poate să fie și antreprenor, dar și mamă. Deși nu este deloc ușor, iar afacerea o ține departe, uneori, de evenimentele importante din familia sa, există și momente pline de satisfacție. Iar acestea îi amintesc de ce continuă să lucreze într-o lume a bărbaților, unde are de manageriat o problemă aparte și anume: o cultură diferită față de cea românească.

Fiind mamă a patru copii, Melania înțelege cât de important este să ai un plan eficient, o viziune cât mai amplă pe baza căreia să pui la punct detaliile unui proiect. Și în afaceri se întâmplă același lucru: ai nevoie de o structură pe care te poți baza pentru a dezvolta, mai apoi, și alte ramuri. Fiindcă pregătirea sa este pe zona de comunicare și comerț internațional își folosește abilitățile pentru a negocia și pentru a găsi persoanele potrivite, care să se plieze cât mai bine pe compania angajatorului. Deși viitorii angajați nu vorbesc limba română, aceștia sunt curioși și dispuși să asimileze cât mai multe informații, devenind în timp angajați de bază.

Responsabili, serioși și determinați, muncitorii asiatici au dovedit că reprezintă o investiție avantajoasă pentru multe companii. De aceea, dacă în trecut limita pentru angajații veniți din afara Uniunii Europene era între 30.000 și 60.000 de muncitori în 2022 această limită a crescut la 100.000. De la fabrici și service-uri auto până la companii din sectorul construcțiilor și HoReCa, muncitorii asiatici demonstrează că pot fi alegerea potrivită pentru o companie care vrea să se dezvolte.

O femeie puternică și ambițioasă știe că este important să-și mențină motivația și să muncească zi de zi pentru a dezvolta un proiect de succes, care să-i aducă nenumărate beneficii. Însă, Melania a descoperit că un manager are nevoie și de specialiști care să ofere o perspectivă diferită asupra situației. De fapt, în relațiile de afaceri, la fel ca în cele personale, maturitatea contează foarte mult, iar nivelul de experiență se câștigă în timp, în urma afacerilor din care înveți lucruri noi. În acest fel, și Melania reușește să găsească echilibrul între rolurile pe care i le-a oferit viața: cele de femeie de afaceri, soție și mamă!

În concluzie, o companie se dezvoltă în timp, pe măsură ce descoperi lucruri noi pentru a face față tuturor provocărilor. De aceea, un business care se lovește de problema forței de muncă poate colabora cu o companie formată din manageri de încredere, care înțeleg nevoile angajatorilor și îi ajută să-și îndeplinească viziunea!

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!