Echilibrul pielii tale stă în păstrarea unui pH optim! Cum poți face acest lucru?

De la cabinetele dermatologilor, brandurile de cosmetice și până la rafturile magazinelor, piața a început să se concentreze pe pH-ul pielii consumatorilor, datorită faptului că s-a dovedit că el reprezintă unul dintre principalii factori care stabilesc echilibrul pielii. Cu toate acestea, sunt o mulțime de soluții care oferă acest beneficiu doar pe hârtie. De aceea, trebuie să îți pui câteva întrebări: Ce este echilibrul pH-ului? De ce ar trebui să-ți pese de el în căutarea ta de cosmetice pentru a avea o piele minunată?

Cheia pielii sănătoase este nivelul pH-ului tău!

Pentru a înțelege cât mai bine importanța acestui pH, trebuie să știi ce este și cum te afectează. Așadar, el reprezintă o scară numerică de la 1 la 14 ce indică o piele acidă sau alcalină, 7 fiind nivelul neutru. Ce se regăsește sub 7 este acid, iar ce este peste 7 este alcalin. Totuși, care este legătura dintre el și pielea ta? Ei bine, o pielea uscată este alcalină, iar cea grasă este acidă. 

Cercetătorii consideră că pielea ar trebui să aibă un pH între 4,5 și 6,2, optim fiind 5,5. Atunci când el este modificat, se modifică automat și sănătatea tenului. Se poate considera faptul că perturbarea echilibrului duce la probleme ale pielii. De aceea, pH-ul produselor cosmetice pe care le folosești în rutina de zi cu zi trebuie să îți fie cunoscut. Absolut orice substanță care intră în contact cu corpul tău, chiar și apa, poate modifica acești parametri într-un mod pozitiv sau negativ. 

Tenul problematic are și alte surse decât folosirea unor produse nepotrivite, precum: schimbările bruște de temperatură, poluarea, expunerea îndelungată la soare, alimentația, microbii, umiditatea, dar nu numai. Toate acesta provoacă inflamații, acnee, sensibilitate sporită, psoriazis și alte probleme. De aceea, trebuie să folosești cosmetice naturale, cum sunt cele de la Biologica, ce te vor ajuta să restabilești pH-ul și să lupți împotriva factorilor externi dăunători. Fiecare strat al pielii tale are propria complexitate și funcționalitate, îndeplinind roluri multiple, cel mai cunoscut fiind cel de protecție împotriva deshidratării. Aceste straturi trebuie ajutate de produse naturale care redau bunăstarea și echilibrul pielii tale. 

Este dovedit faptul că produsele echilibrate care vin în contact cu pielea ajută la echilibrarea ei, dar oferă și un impact semnificativ asupra stării de bine a corpului. Cosmeticele naturale au la bază materii prime care provin din natură și surse regenerabile. La rândul lor, acestea au cel mai mic impact asupra oamenilor, animalelor și pământului. Astfel de formule sunt sigure, au un efect rapid, de lungă durată și aduc aportul de nutrienți de care pielea are nevoie. 

Biologica este brandul fondat pentru a întâmpina nevoile zilnice a oricărui tip de ten, punând la dispoziția consumatorilor produse cu o formulă stabilă, care oferă efecte vizibile și eficiente, ce mențin pielea sănătoasă și tânără. 

Așadar, începe chiar acum drumul spre cunoașterea propriei tale pieli și ia alături de tine cosmeticele naturale!

Sursa foto: biologicacosmetics.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!