Două cărți de la BOOKZONE care te pot ajuta să readuci echilibrul în corpul tău

De Unica.ro, pe

În ultimii ani, tot mai mulți specialiști scot în evidență felul în care psihicul afectează fizicul și cum anumite traume din copilărie stau la baza tuturor problemelor din viața adultă. Dacă te confrunți cu o anumită problemă și nu reușești să-ți dai seama ce a cauzat-o, cel mai bine ar fi să îți analizezi copilăria pentru afla care ar putea fi factorii declanșatori. Multe persoane aleg să meargă la terapeut pentru a se înțelege mai bine și pentru a găsi echilibrul psihic de care au nevoie. Dacă nu ai timpul necesar pentru a merge la terapie, poți să citești cărți scrise de specialiști și astfel te poți analiza mai bine. Foarte mulți oameni spun că au reușit să ajungă la cauza problemelor doar citind cărțile celor mai populari autori, cum ar fi Myriam Brousse sau Gabor Mate, ale căror cărți le poți comanda de la BOOKZONE. În continuare, îți prezentăm două astfel de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă. 

Prima carte pe care ți-o aducem în atenție este Corpul nu uita, de Myriam Brousse și Valerie Peronnet. În această carte ne este prezentat modul în care corpul încearcă să ne transmită anumite semnale, să ne vorbească și să spună o poveste. Fiecare om păstrează amintirea unor suferințe și traume din copilărie, uneori chiar și din viața intrauterină. Acestea sunt latente în prima parte a vieții și ies la suprafață în cele mai nepotrivite momente. Aceste traume nu rezultă doar din tragedii, ci și din comportamente neadecvate, din ignorarea nevoilor copiilor și așa mai departe. De aceea, este bine să identifici modul în care te comporți pentru a înțelege originile suferințelor și tiparele care stau la baza hotărârilor din viața ta. Doar în momentul în care afli care este sursa traumelor, poți să te eliberezi de acestea și să-ți vindeci nu doar mintea, ci și corpul și să preiei controlul asupra vieții tale, luând cele mai bune decizii. 

Două cărți de la BOOKZONE care te pot ajuta să readuci echilibrul în corpul tău

Cea de-a doua carte este Când corpul spune nu, de Gabor Mate, o lectură care a ajuns rapid bestseller internațional și care până în prezent a ajutat foarte multe persoane, deși a fost lansată de mai puțin de un an. În carte este prezentat ,,costul ascuns al stresului”, precum și felul în care oamenii ignoră semnalele pe care corpul le transmite în momentul anterior unei afecțiuni declanșate în principal de stres. Din păcate, oamenii nu mai știu să își asculte corpul, iar stresul a devenit cotidian. Simptomele evidente sunt ignorate, deși dacă ar fi ascultate, o pauză ar fi binevenită. Este una dintre cărțile pe care oricine ar trebui să o citească și să o aibă în bibliotecă, pentru a reveni la ea ori de câte ori stresul începe să se manifeste și fizic. 

Dacă ți-au atras atenția aceste două cărți, nu uita că le găsești la BOOKZONE, alături de cele mai populare lecturi din categoria dezvoltare personală.  

Sursa foto: https://www.pexels

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!