De ce să alegi o cadă freestanding?

Dacă ai ales să cumperi o cadă freestanding, nu este nevoie să alegi între aspect și confort. S-a remarcat în ultimii ani locul important pe care aceste căzi freestanding îl ocupă în piață, înlocuind încet, dar sigur băile tradiționale, atât pentru construcții noi, cât și pentru renovări. 

Au trecut de mult vremurile în care băile de colț erau foarte populare în urmă cu câțiva ani. Aceste băi, la vremea lor, fermecaseră oamenii prin aspectul lor grandios, chiar luxos, precum și cu spațiul lor mare care putea găzdui confortabil două persoane. Pe de altă parte, după câțiva ani, și odată cu tendința mai recentă a spațiilor luminoase și curate, băile de colț și-au pierdut din popularitate.

Piesa centrală!

Deși o cadă freestanding nu este întotdeauna la îndemâna oricui, cu siguranță a cucerit inimile multor oameni prin aspectul, funcționalitatea și punctele sale forte ergonomice. Într-un articol recent, o companie a menționat că o treime din vânzările sale de baie au fost pentru modele de căzi freestanding! Adesea devine piesa centrală a băii, în jurul căreia se adună toate celelalte elemente.

Există desigur pe piață mai multe modele și mărci de căzi de baie freestanding. Deși mulți oameni doresc să includă o cadă freestanding în noul lor design de baie, alegerea nu trebuie făcută fără să se gândească să consulte un specialist. Care sunt aspectele/punctele de luat în considerare atunci când cumperi o cadă freestanding?

O chestiune de spațiu

În primul rând, și desigur cel mai important, este spațiul disponibil. Deși poți crede că baia ta este suficient de spațioasă pentru a găzdui o cadă freestanding, anumite constrângeri te-ar putea descuraja de la aceasta. Nu atât dimensiunea căzii limitează, deși este necesar să se țină cont de spațiul lăsat de vechea cadă și să se țină cont de nevoile utilizatorilor, în funcție de dimensiunea și greutatea acestora. Acestea fiind spuse, unele căzi freestanding, deși mai mici decât căzile tradiționale, au mai mult volum. Pe de altă parte, spațiul din jurul căzii este crucial. Ia în considerare, de exemplu, un spațiu liber minim de 20 cm pe toate părțile dacă e vorba de o cadă freestanding la perete, o consideratie pe care nu o ai cu căzile tradiționale. Acest spațiu liber este necesar pentru a-ți permite spațiu de circulație în scopuri de întreținere, printre altele, precum și pentru o prezentare mai maiestuoasă a băii tale.

Model, stil și investiție

Nu este nevoie să uiți nici de costul unei căzi freestanding, deoarece vei dori să te asiguri că este evidențiată și nu limitată la un colț. Vei avea de ales între diferite modele și stiluri. Există mult mai multe stiluri în căzile freestanding decât în ​​căzile tradiționale. Ca să numim câteva, vom găsi un spate simplu, un spate ridicat, un piedestal, băi de picioare etc. Cu siguranță, aceste căzi sunt mai moderne și mai luxoase și îți vor transforma baia!

Odată ce modelul și stilul căzii freestanding au fost alese pentru a oferi băii tale aspectul dorit, rămâne problema robinetelor, care pot fi fixate pe marginea căzii, pe perete sau pe podeaua, pe un suport.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!