De ce ar trebui să îți lași fetița să se îmbrace singură, chiar și la evenimentele importante?

Deși s-ar putea să nu se potrivească, a-ți lăsa fiica să-și aleagă propriile haine este incredibil de benefic pentru ea. Când copiii mici ating vârsta de trei ani, ei devin brusc experți în modă. Din această cauză, copiii mici vor să se îmbrace singuri fară avizul părinților. În timp ce părinților s-ar putea să nu le placă ținutele pe care fashionistele lor în devenire le-au creat pentru ele însele, faptul că și-au ales propriile ținute arată că se maturizează. Ca atare, alegerea modei nu trebuie criticată, ci sărbătorită. 

Cu excepția cazului în care alegerea ținutei este complet nepotrivită pentru vremea de afară, nu este nimic rău în a lăsa copiii mici să se exprime purtând culori și țesături care îi atrag.

Alegerea hainelor le permite copiilor mici să exerseze abilitățile motorii

Din fericire, cu cât copiii mici se imbracă singuri mai des, cu atât abilitățile lor motorii devin mai bune în acest proces.

De ce ar trebui să îți lași fetița să se îmbrace singură, chiar și la evenimentele importante?

În timpul îmbrăcării, copiii mici vor întâlni nasturi, fermoare, velcro și alte asemenea obstacole. Necesitatea de a se echilibra sau de a îmbrăca hainele corect nu este o sarcină ușoară pentru aceasta grupă de vârstă. Ca atare, atunci când copiii mici ies din camerele lor purtând o ținută completă, acest lucru ar trebui sărbătorit.

Încrederea în sine este sporită atunci când își aleg propriile haine

Deși poate fi mai ușor pentru părinți să aleagă haine pentru copii mici, acest lucru nu îi ajută să învețe să facă lucrurile pe cont propriu. Și cu cât copiii mici pot face mai mult pe cont propriu, cu atât mai multă încredere în sine vor căpăta, încă de la o vârstă fragedă. Ține minte acest lucru data viitoare când vă pregătiți de o petrecere în familie sau chiar de următoarea serbare. Iar dacă micuța ta vrea să poarte rochii din tafta de la victoriakids.ro la grădiniță, las-o să își exprime personalitatea aprobandu-i alegerea.

Alegerea hainelor susține și dezvoltă creativitatea

Acest lucru poate însemna că copiii mici ies din camere purtând o pereche de pantaloni și un tricou care se ciocnesc complet. Poate însemna că poartă cizme de zăpadă și pantaloni scurți primăvara. Dar faptul că aceștia sunt extaziați de alegerile lor vestimentare este un lucru pe care părinții trebuie să-l admire și ar trebui să-l promoveze, fară să se teamă de ceea ce gândește lumea.

Alegerea propriilor haine clădește independența

Dacă îi vei oferi fetei tale zilnic opțiunea de a își alege outfitul, ea va învăța cum să devină mai independentă. Și având în vedere că scopul creșterii copiilor este de a-i face să fie pe deplin independenți înainte de a ieși în lume, aceasta este o modalitate foarte bună și distractivă de a începe acest demers din timp. 

sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!