Daruri pe care nașii le pot face unui cuplu care se căsătorește. Voalul de mireasă cade în grija viitoarei nașe

Atunci când deveniți părinți spirituali, responsabilitățile sunt pe măsură, iar, odată cu dorința de a deveni un exemplu pentru o viitoare familie, apar și primele griji. Presiunea poate deveni de-a dreptul copleșitoare, mai ales dacă tinerii sunt, la rândul lor, emoționați în legătură cu ziua cea mare. În contextul dat, trebuie să învățați să gestionați eficient situația și să vă simțiți recunoscători că ați fost aleși pentru a îndeplini acest rol. Există, într-adevăr, posibilitatea de a vă pierde în detalii și de a nu lua cele mai bune decizii în privința cadourilor, dar, tocmai de aceea, aceste recomandări pot fi utile:

Bijuterii

E un cadou pe cât de simplu, pe atât de util, care va fi, fără doar și poate, foarte apreciat. Puteți alege să le cumpărați viitorilor miri verighetele, dar întâi trebuie să vă asigurați că acestea vor corespunde mărimilor și gusturilor celor doi. Dacă această propunere nu va avea efectul scontat, atunci vă puteți reorienta către a alege un exponat dintre mai multe inele aur pentru fină. E un dar simbolic, în care vă puteți grava chiar și numele. Pentru ca finul să nu se simtă neglijat, îi puteți cumpăra butoni de cămașă, după ce îl consultați în prealabil. 

În privința primei alegeri, vă puteți consulta cu finul, astfel încât surpriza să fie una totală. Nu veți da greș dacă veți alege un model simplu, finuț, potrivit pentru mai multe ocazii. Cât despre butoni, trebuie să ai în vedere ținuta de mire, textura materialului, forma și sistemul de închidere (ficși, cu cheiță sau bilă sau cu lănțișor).

Voalul pentru mireasă

Daruri pe care nașii le pot face unui cuplu care se căsătorește. Voalul de mireasă cade în grija viitoarei nașe

Potrivit tradiției din anumite zone ale țării, în special Oltenia, nașei îi revine „misiunea” frumoasă, dar și complicată de a cumpăra viitoarei mirese voalul de nuntă. Nu va fi deloc simplu, mai ales dacă viitoarea posesoare este o tânără pretențioasă, cu stil și nemulțumită în general. Tocmai de aceea, vei fi nevoită să o însoțești atunci când își va achiziționa rochia de mireasă și, la fața locului, la un magazin specializat, vei putea face cea mai bună achiziție, mai ales că va exista cel puțin un consultant sau un designer care să vă ofere amândurora cele mai bune sfaturi.

În primul rând, voalul trebuie să se asorteze cu rochia, atât cu modelul, cât și cu textura materialului. În al doilea rând, viitoarea fină trebuie să îți spună dinainte la ce tip de coafură s-a gândit, dacă se va simți în largul ei cu bucle rebele, un coc supradimensionat sau „waves” (valuri de inspirație retro). În al treilea rând, nu omite și importanța lungimii. Unele mirese le preferă pe cele scurte, până la nivelul umerilor sau al coatelor, în timp ce altele, care s-au visat „prințese” în ziua nunții, vor dori să poarte un voal stil „balet sau vals”, până la genunchi. Să nu fii deloc mirată dacă viitoarea mireasă îți va cere să îi iei un voal de tip „chapel” sau „cathedral”, a cărui lungime depășește doi metri.

În tot acest timp, viitorul naș poate să îi cumpere o atenție finului, cum ar fi papionul sau cravata, sau să îl invite în oraș pentru o ieșire ca între bărbați, unul „luat” și celălalt, încă burlac.

După ce ai ales unul dintre aceste cadouri sau pe toate la un loc, te poți consulta și cu părinții, în ideea de a nu dubla un dar. Important e să vă asumați acest rol mai ales la nivel spiritual. 

Sursă: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Aur și Argint

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!