Cumpără și montează șemineul tău perfect cu ajutorul meșterilor Pefoc!

Cu peste 20 de ani de muncă în slujba perfecționării constante a soluțiilor oferite, PEFOC a devenit cu pași mici dar siguri, prin profesionalism și bune practici, unul dintre liderii de pe piața comercializării și montajului profesional al tuturor produselor termice premium.

Începând de la univesul vast de modele șemineu și până la renumita gama de grătare Sibiu, meșterii cu sediul central la Sibiu și acoperire pe întreg teritoriul țării prin parteneri de încredere, ne vor explica pe scurt, principalele aspecte la care trebuie să fim atenți atunci când decidem să ne amenajăm locuința, cu un dispozitiv fermecător și extrem de eficient din punct de vedere caloric.

Asadar, fie că discutăm despre șemineu tradițional pe lemne, unul pe gaz, un termoșemineu sau despre o sobă tip șemineu, acestea reprezintă soluțiile perfecte pentru rezolvarea sursei de căldură, combinând perfect eficiența, cu designul deosebit. În funcție de scopul pentru care ne gândim la construcția unui șemineu, putem opta pentru eficiență – alegând un șemineu capabil să încălzească mai multe camere din locuință sau pentru design – caz în care vorbim despre un șemineu cu rol decorativ.

De multe ori neglijat, un alt aspect esențial în planificarea construirii unui șemineu pe lemne este reprezentat de cosul de fum. O evacuare neadaptată sursei tale de încălzire va genera risipă de bani prin consumul crescut de lemne sau din cauza altor disfuncționalități, care îți pot pune în pericol sănătatea și siguranța, atât a căminului, cât și a întregii tale familii!

Indiferent dacă alegi un șemineu, o sobă sau orice alt dispozitiv termic, focarul trebuie ales în funcție de suprafața de încălzit. Se așează pe un suport reglat la 30 cm – 40 cm de la sol, se racordează la coșul de fum cu tuburi de oțel refractar de 2 mm grosime și se îmbracă în plăci de silicat de calciu sau se căptușesc cu o saltea din fibră ceramică – produs inovativ cu proprietăți excelente refractare, dipsonibil în oferta meșterilor PEFOC printre alte materiale și opțiuni, precum accesorii grătar sau kit-uri de curățat coșul de fum.

Plăcile denumite și plăci de calsil, au o rezistență peste medie la căldură și rezistă până la temperaturi de 1000 de grade. Din hota șemineului se trag tuburi izolate pentru distribuirea căldurii în camerele pe care dorim să le încălzim. Dacă distanța este mai mare de 3 metri, atunci este utilizat un ventilator care trage aerul cald din șemineu și îl împinge pe tuburi, în capătul cărora avem grilele de aerisire pe care le putem închide când nu dorim să încălzim o cameră anume.

Dupa ce am finalizat detaliile tehnice, se poate trece la următoarea etapă – designul de șemineu. În funcție de preferințele clientului, un șemineu poate fi placat cu marmură, teracotă sau piatră, lipite cu un adeziv flexibil special, rezistent la temperaturi extreme. Tot ce înseamnă design și estetică ține de gusturile fiecăruia în parte, singura limită fiind impusă de propria imaginație sau stilul locuinței unde urmează să fie montat acesta. Nu e de mirare că, la final, te vei putea bucura de atmosfera magică creată de un șemineu premium, dar la costuri corecte.

Asa ca, dacă ești în căutarea unei variante alternative la încălzirea clasică pentru căminul tău, îți propunem să apelezi cu încredere la serviciile companiei sibiene PEFOC! Meseriașii îți vor sta la dispoziție cu idei și sfaturi perfecte pentru ca locuința ta să devină un sanctuar de relaxare absolută.

În plus, toate produsele disponibile pe site-ul www.pefoc.ro începând de la șemineul clasic cu focar pe lemne, gaz sau peleți și continuând cu gama întreagă de accesorii și produse termice, beneficiezi de garanția calității și transport asigurat la tine acasă, oriunde te-ai afla în țară!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!