Cum să-ți renovezi casa dacă ai un buget redus

Renovarea casei nu este întotdeauna un moft. Dacă te muți într-o locuință nouă singur va fi nevoie de câteva retușuri pentru a face din locul respectiv un spațiu în care să te poți simți cât mai confortabil și pe care să-l poți numi acasă. Cu toate acestea renovările implică destul de multe fonduri financiare, de care posibil să nu dispui întotdeauna sau pe care nu îți dorești să le distribui doar acestui sector din viața ta. Așa că trebuie să înveți să-ți renovezi casa deștept, fără să dai prea mulți bani din bugetul personal. 

Iată cum poți renova casa eficient chiar dacă nu ai foarte multe economii disponibile:

Cumpără în rate sau ia un credit de nevoi personale

Dacă nu ești dispus să faci sacrificii și vrei să ai parte de renovarea mult visată, o variantă ar fi achiziționarea produselor sau serviciilor în rate. În acest fel ai putea să alegi și piesele dorite, dar fără să scoți din buzunar foarte mult deodată. O alternativă la varianta aceasta este accesarea unui credit de nevoi personale de pe altex.ro. Există multe instituții bancare și nebancare care pun la dispoziție un astfel de serviciu, printre care și Altex. Este o variantă utilă dacă nu găsești produsele dorite disponibile de achiziționat în rate. 

Recondiționează piese vechi 

O altă variantă ar fi recondiționarea unor piese vechi. Aceasta este potrivită în special acelora care sunt pasionați de proiectele de tip DIY sau care vor să îți exprime într-un fel creativitatea. Un astfel de proiect de reconțitionare a pieselor de mobilier va transforma casa într-un spațiu mult mai personal cu o puternică amprentă a persoanei care a lucrat la piesele respective. Poate fi chiar o idee interesantă de activitate de cuplu, fiind ceva ce se poate face cu ușurință în echipă. Poți recondiționa mese, scaune, dulapuri, oglinzi sau poți transforma diverse piese care nu mai funcționează dându-le o nouă utilitate. De exemplu poți crea niște rame de tablou din bucățile unei noptiere sau orice altă direcție spre care fuge imaginația și creativitatea ta. 

Fă achiziții în perioadele cu reduceri 

Pentru o renovare care să se încadreze într-un buget acceptabil o idee bună ar fi să aștepți perioadele de reduceri pentru a achiziționa diverse piese de mobilier și decorațiuni de care ai nevoie. În ultimii ani perioadele de reduceri sunt din ce în ce mai dese, așa că sunt șanse mari să găsești produsul dorit cu un discount pentru a economisi niște bani și a beneficia și de articole noi pentru casă. Black friday este perioada ideală pentru a te bucura de promoții, însă ai șanse mari să reușești să găsești reduceri și în restul anului dacă ești atent și urmărești constant magazinele online care te interesează. 

Acestea au fost ideile noastre pentru amenajarea unei case cu un buget redus. Recondiționarea, reducerile și plata în rate reprezintă doar câteva opțiuni valabile pentru un astfel de proces. Trebuie să cauți varianta ideală pentru tine și nevoile tale. Cu puțin timp vei reuși să găsești soluții eficiente pentru casa ta. 

Sursă foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!