Cum să îți alegi scaunele de grădină pentru noul sezon

Zilele însorite de vară sunt aici deja și, odată cu ele nevoia ta de a petrece mai mult timp în grădină la soare, în compania familiei sau prietenilor. Pentru asta poți miza pe scaunele de grădină.

În sezonul cald îți place, cu siguranță, să te bucuri de razele soarelui, de aerul curat. Mobilierul de grădină este, fără doar și poate, unul din cele mai importante elemente atunci când vine vorba despre zona de relaxare din grădină.

Deoarece ne dorim ca tu să reușești să îți transformi grădina într-un loc ideal pentru relaxare, în cele ce urmează îți vom oferi câteva sfaturi despre cum poți alege scaune gradina pentru noul sezon.

Ce stil alegi?

Totul, de la interiorul casei și până la exterior trebuie să respire bun gust. Alegerea mobilierului de grădină trebuie să respecte în egală măsură această regulă, cuvântul de ordine va fi armonie vizuală. Cu siguranță te vei regăsi și tu într-unul din stilurile enumerate mai jos.

Stilul contemporan

Metal, aluminiu, rășină, scaunele de grădină contemporane sunt tehnice, practice și, nu în ultimul rând, design. Optează pentru o versiune epurată și lejeră de scaune contemporane alături de o masa gradina  în același stil. Poți alege un scaun cu o structură din aluminiu robustă și un spătar din PVC, ușor de întreținut. Versiunea de culoare antracit este cea mai populară. Pentru amatorii de contrast există versiunea grafit și muștar.

Stil Campagne/Romantic

Cu un oțel fin lucrat, rotunjimi și spirale lejere, acest tip de scaune sunt atemporale. Poți alege nuanța cactus pentru un stil câmpenesc. Vei reuși să ai în grădina ta un stil bistro și aceste scaune, alături de o masă în același stil vor deveni aliatul tău de preț pentru momente de neuitat împreună cu familia sau prietenii.

Ce material și forme alegi?

Din motive estetice, practice, de întreținere sau greutate, materialul și forma pot reprezenta factori determinanți atunci când vine vorba de alegerea unor scaune de grădină.

Lemn, natural și simplu

Pentru o osmoză totală cu natura cel mai potrivit material este lemnul. Alege scaune de grădină din accacia robust. Scaunele pot fi pliante pentru un plus de creativitate. Sau, un alt lemn popular, teckul masiv. În general, lemnul folosit pentru scaunele de grădină este imputrescibil și nu necesită prea mare întreținere. Poți aplica degresant și un ulei. Acestea vor fi aplicate în mod regulat pentru menținerea aspectului estetic. Întreținerea se va face, bineînțeles, în funcție de tipul de lemn ales.

Metal, robustețe și lejeritate

Cu un aspect tehnic și datorită adaptabilității sale, metalul este un material care știe să urmeze tendințele. Are un design contemporan, putem afirma fără să greșim că este un material atemporal. Culoarea de gri antracit se armonizează cu orice stil de grădină.

Floral, etnic, sobru sau colorat, scaunul de grădină din metal pote fi înfrumusețat cu ajutorul unor perne dcorative. În plus, aceste perne oferă un plus de confort.

Rășină, tehnicitate și confort

Vorbind despre confort, cum am putea să nu aducem în discuție rășina? Sunt scaunele ideale pentru o masă relaxantă în familie. Nimeni nu va dori să plece prea curând de la masă. Scaunele de grădină din rășină sunt adevărate bijuterii în materie de estetică. Dispun de o eleganță fără egal dar și de robustețe. În plus, sunt ușor de întreținut. Poți alege dintre culori precum antracit, alb, negru, culori care oferă un contrast șic cu picioarele, adesea din lemn.

Se armonizează cu orice stil. Sunt rezistente în timp și întreținerea este rapidă, simplă și ecologică. Pentru întreținere este de ajuns puțin detergent, puțină apă, un burete moale și gata.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!