Cum să amenajezi o cameră funcțională pentru bebeluși

Ești pe cale să primești pe lume un nou membru al familiei și vrei să te pregătești corespunzător? Pe lângă cumpărarea de hăinuțe pentru bebeluși, a unui cărucior sau a unei rezerve de scutece și articole de toaletă, merită să te gândești și la modul în care ar trebui amenajat colțișorul bebelușului.

Este bine pentru camera nou-născutului să fie confortabilă, aranjată cu fantezie și în același timp să fie funcțională. În acest articol, vei găsi câteva sfaturi practice pentru ca amenajarea unei camere pentru un bebeluș să fie mai simplă decât crezi.

Camera copilului – Culori

Cum să amenajezi o cameră funcțională pentru bebeluși

Camera bebelușului ar trebui să fie de preferință amenajată în culori deschise și discrete, care vor fi fundalul perfect pentru jucării și accesorii colorate. Pastelurile sunt foarte recomandate – rozul, albastrul, verdele și galbenul vor face din colțul bebelușului tău un spațiu confortabil și relaxant. 

Păstrează culorile mai energice pentru decorațiuni sau pentru ursuleții de pluș ai copilului tău. Prea multe culori intense pot distrage atenția și îngreuna adormirea, în timp ce culorile pastelate moi au un efect calmant. Pe măsură ce bebelușul crește, va rămâne un fundal neutru și atemporal în nuanțe deschise, oferind o bază ideală pentru alte aranjamente. 

Ce lumină alegem pentru camera unui nou-născut?

Cum să amenajezi o cameră funcțională pentru bebeluși

Iluminatul potrivit poate crea o atmosferă extrem de confortabilă în camera nou-născutului, pentru ca bebelușul să adoarmă, să fie hrănit sau liniștit. Prin urmare, evită iluminatul puternic. 

O veioză de tavan va fi cu siguranță utilă, dar ar trebui să ai în vedere, de asemenea, montarea unei lămpi de perete, a unei lămpi de noptieră lângă pătuț sau folosirea unui iluminat ceva mai intens în apropierea mesei de schimb. 

De asemenea, este o idee interesantă și foarte funcțională să instalați puncte de lumină în dulapurile cele mai des folosite, astfel încât să puteți găsi mai repede ceea ce aveți nevoie seara sau noaptea.

Cameră pentru un nou-născut – Uși de interior

Atunci când se decorează camera unui copil, de obicei se acordă cea mai mare atenție alegerii culorii pereților, a mobilierului sau a accesoriilor, uitând că ușile interioare sunt o parte importantă a întregului decor. Aceasta este o greșeală, deoarece acestea sunt un element important care completează aspectul interiorului, iar în viitor vor oferi intimitate și liniște pentru copil, separând camera acestuia de celelalte încăperi, ceea ce va fi foarte important, de exemplu, atunci când copilul cel mic doarme. Iată câteva sugestii:

Porta CONCEPT – o structură tradițională a tocului este o garanție că ușa va servi copilului tău pentru o perioadă lungă de timp. Alege un model solid sau unul cu geamuri de sticlă securizată mată, care vor ilumina frumos camera copilului. 

Cum să amenajezi o cameră funcțională pentru bebeluși

Porta Verte HOME – aceasta este o altă propunere clasică, tocmai la timp pentru camera unui nou-născut. Varianta albă sau gri va fi o alegere universală atât pentru băieți, cât și pentru fete. 

Cum să amenajezi o cameră funcțională pentru bebeluși

Camera copilului – pătuțul

Pătuțul bebelușului este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier din camera lor. Mai presus de toate, nu uita să-l plasezi astfel încât să fie ușor accesibil. Așează-l departe de calorifer și de fereastră (pentru ca bebelușului să nu-i fie frig sau să nu se încălzească prea tare). 

Sunt din ce în ce mai des întâlnite modele de pătuțuri care „cresc odată cu copilul”. Pe de altă parte, opțiunea cu înălțime reglabilă este deosebit de utilă pentru nou-născuți. În acest fel, vei putea ajunge la micuțul tău și îl vei putea ridica cu ușurință. Cu cât crește mai mult, cu atât salteaua trebuie să fie mai joasă.

Cameră pentru nou-născut – scaun pentru hrănirea copilului

Atât camera nou-născutului, cât și cea a copilului mic trebuie să aibă un scaun confortabil pentru hrănire. Dacă ai ocazia și dispui de suficient spațiu, investește într-un scaun care îți permite să hrănești copilul în condiții de confort. 

Când bebelușul crește, acest scaun poate fi folosit, de exemplu, pentru a-i citi povești sau – dacă alegi un model multifuncțional – ca o zonă de relaxare suplimentară în camera de zi.

Cameră funcțională pentru copii – mobilier

Un dulap sau o comodă încăpătoare, sau de preferință ambele, sunt ideale pentru camera copilului. Folosește-le pentru a depozita hainele bebelușului tău, diverse accesorii, jucării suplimentare, produse de îngrijire a bebelușului, scutece de rezervă și alte lucruri esențiale. 

De asemenea, diverse organizatoare, coșuri și cutii te vor ajuta să ții toate lucrurile în ordine.

Profită de promoția toamnei la uși de interior Porta Doors

Nu există un moment mai potrivit să achiziționezi uși de interior la super prețuri decât acum! La Rom Decor, ușile elegante și moderne Porta au reduceri de până la 25%, cu prețuri începând de la 835 LEI cu tva inclus. Vezi toate produsele de la promoție AICI.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!