Cum să alegem căminul de bătrâni potrivit pentru un vârstnic

Atunci când trebuie să alegeți care azil de bătrâni este cel mai bun pentru o persoană dragă, este important să luați în considerare ce servicii sunt oferite. 

Casele de bătrâni oferă o varietate de servicii pentru a satisface nevoile rezidenților lor. Acestea pot include îngrijire medicală calificată, servicii de reabilitare, îngrijire în hospice și multe altele. De asemenea, este important să ne uităm la calitatea îngrijirii oferite de azilul de bătrâni. Cel mai bun mod de a face acest lucru este citirea recenziilor clienților actuali și anteriori și a familiilor acestora. De asemenea, puteți solicita un tur de la azilul de bătrâni, astfel încât să puteți vedea singur ce fel de îngrijire ar primi persoana iubită.

Luarea deciziei de a pune o persoană dragă într-un azil de bătrâni poate fi dificilă. Vreți să vă asigurați că faceți alegerea potrivită pentru membrul familiei voastre. Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un azil de bătrâni. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru situația voastră individuală:

– căutați o unitate care este autorizată de stat și care a fost acreditată

– adresați-vă prietenilor și familiei pentru recomandări

– vizitați fiecare unitate pe care o luați în considerare. Asigurați-vă că este curat și bine întreținut și că personalul pare prietenos și competent

– întrebați despre nivelurile de personal și ce fel de instruire a primit personalul

– aflați ce servicii sunt oferite și care va fi costul. Asigurați-vă că înțelegeți toate taxele implicate, inclusiv cazarea și masa, îngrijirea medicală și medicamentele

Dacă sunteți în căutare de un azil de bătrâni în București, pentru cineva drag, soluția perfectă atât pentru voi cât și pentru persoana pentru care căutați este să găsiți unul cu personal profesionist și flexibil care se va implica mereu 100% în relația cu persoanele în nevoie.

Tipuri de azile

Când vorbim de cămine pentru bătrâni trebuie să știți că acestea sunt de doua tipuri: cămine de stat și cămine de bătrâni private. În continuare vă vom prezenta câteva aspecte despre ambele tipuri, astfel încât să fiți informat despre ce tipuri de servicii oferă ambele.

Căminele de stat – Există avantaje și dezavantaje în a trăi într-un azil de bătrâni de stat. Pe de o parte, aceste facilități oferă îngrijire nonstop, trei mese pe zi și oportunități de socializare. Pe de altă parte, casele de bătrâni de stat pot fi instituționale și deprimante, iar personalul poate să nu fie atât de atent pe cât ți-ai dori. Înainte de a lua o decizie cu privire la mutarea sau nu într-un azil de bătrâni de stat, este important să cântăriți cu atenție toate argumentele pro și contra. 

Un alt avantaj al unui cămin de stat este costul: de obicei este mai ieftin decât un azil privat de bătrâni. Cu toate acestea, casele de stat pot fi destul de înregimentate și s-ar putea să nu ofere atât de multă îngrijire personală pe cât și-ar dori unii oameni. În plus, poate exista o listă lungă de așteptare pentru primirea în aceste cămine, așa că este important să verificați disponibilitatea înainte de a lua orice decizie.

Un alt dezavantaj major al căminelor de stat este flexilitatea limitată. Căminele de stat ar putea să nu fie întotdeauna capabile să răspundă nevoilor clienților cu privire la dorința de a locui acolo. De exemplu, dacă un bătrân devine mai puțin mobil sau începe să aibă nevoie de mai multă asistență, este posibil ca azilul să nu poată satisface aceste nevoi. În plus, rezidenții caselor de bătrâni pot avea mai puțină flexibilitate în ceea ce privește momentul în care pot pleca și ce pot face în afara azilului.

Căminele private

Mulți bătrâni aleg să se pensioneze într-un azil privat de bătrâni. Există multe beneficii în acest sens, inclusiv asistență medicală de top, cazare de lux și îngrijire personalizată. Căminele private au adesea raporturi mai bune personal-pacient, ceea ce duce la o îngrijire mai bună. De asemenea, pot avea mai multe facilități, cum ar fi camere private și restaurante la fața locului. Casele private sunt de obicei mai scumpe decât facilitățile publice, dar pot oferi îngrijire mai personalizată.

Ca și dezavantaje căminele private de bătrâni pot fi costisitoare și pot să nu fie la fel de accesibile pentru familiile cu venituri mici. De asemenea, este posibil să nu aibă același nivel de servicii ca și casele de bătrâni administrate de stat. Casele private de bătrâni pot avea, de asemenea, o listă lungă de așteptare, așa că este important să aplicați pentru un loc cu mult timp înainte.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!