Cum să ai grijă în mod corect de pielea bebelușului: 4 sfaturi utile pentru orice mamă

Deși ne imaginăm că pielea bebelușilor este mereu moale, fină și miroase uimitor de bine, aceasta poate deveni uscată și predispusă diferitelor probleme. De altfel, pielea bebelușilor este extrem de sensibilă și necesită îngrijire specială, mai ales în primele luni de viață.

Îngrijirea adecvată a pielii bebelușului poate preveni apariția eczemelor și a altor probleme și te ajută să știi că cel mic se simte întotdeauna confortabil. Iată, așadar, care sunt aspectele de care trebuie să ții cont:

Ora de baie

De regulă, bebelușii au nevoie doar de două sau trei băi pe săptămână pentru ca pielea să rămână curată. Este important să folosești produse care să nu provoace reacții alergice, iar apa să fie călduță, nu fierbinte. E suficient să umpli cada cu apă nu mai mult de șapte centimetri. Din când în când poți turna apă pe umerii bebelușului pentru a fi sigură că nu i se face frig în timp ce îl speli.

Folosește un material din pânză pe care să îl înmoi în apă pentru a-l spăla pe cap. Pentru curățarea feței poți folosi dischete din bumbac umede. La final, învelește-l într-un prosop și aplică apoi o loțiune pentru bebeluși. Aceasta hidratează și previne uscarea pielii.

Schimbarea scutecului

Este necesar să schimbi scutecul în mod frecvent pentru a evita apariția unor probleme ale pielii. Deși acestea sunt special create pentru ca bebelușul să fie mereu curat, unele scutece pot irita pielea celui mic sau pot provoca infecții. Așadar, schimbă scutecul de îndată ce s-a murdărit.

La fel de important este și procesul în sine. Folosește întotdeauna servetele umede pentru bebelusi pentru a curăța bine pielea. Aplică puțină cremă, așteaptă câteva momente pentru ca pielea să se usuce și pune noul scutec. Ai grijă ca acesta să fie de mărimea potrivită pentru cel mic (pentru a evita scurgerile) și, bineînțeles, să nu fie cumva prea strâmt.

Produsele folosite

În mod evident, este indicat să folosești produse care sunt special create pentru pielea sensibilă a bebelușilor, precum loțiuni și creme fără parfum sau șampoane care nu provoacă lăcrimare. De fiecare dată când folosești un produs nou, verifică dacă există reacții alergice.

Ține cont că pielea bebelușului trebuie să fie mereu hidratată, așa că asigură-te că ai mereu la îndemână creme și loțiuni. Cele care au consistență densă sunt mult mai potrivite pentru a ține pielea hidratată. De asemenea, pudra nu este întotdeauna necesară, însă poți folosi o cantitate mică dacă e nevoie. În ceea ce privește săpunul, ar trebui să le eviți pe cele parfumate sau antibacteriene.

Vremea de afară

În ceea ce privește sezonul cald, bebelușii pot sta la soare după ce împlinesc șase luni, însă numai după ce ai aplicat în prealabil o loțiune cu factor de protecție solară de cel puțin 30 SPF. Loțiunea trebuie aplicată cu cel puțin 30 minute înainte să ieși afară cu cel mic. Glandele sudoripare nu sunt dezvoltate suficient, fapt care poate favoriza arsurile solare. De asemenea, folosește haine largi și nu uita de pălărie.

În schimb, pe timpul iernii vremea uscată poate afecta pielea celui mic, așa că ține întotdeauna un umidificator în dormitorul bebelușului. Ai grijă să setezi corect nivelul de umiditate, valoarea optimă fiind de 55%. De asemenea, bebelușul ar trebui să consume suficiente lichide iarna pentru a se hidrata.

Așadar, deși pielea bebelușilor este destul de sensibilă în primele luni de viață, ai la îndemână numeroase soluții pentru a avea grijă ca pielea celui mic să rămână hidratată și sănătoasă. Folosește produse special create pentru bebeluși, ține cont de vremea de afară și curăță bine pielea în timpul băii și atunci când schimbi scutecele.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!