Cum prelungeşti viaţa covorului tău?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 23 august 2021, 22:45

În orice locuinţă, covoarele contribuie semnificativ la climatul interior, la aspectul camerei şi oferă confort termic. În comparaţie cu majoritatea tipurilor de pardoseală, covorul nu înmagazinează căldura şi are un grad de izolare termică ridicat. El oferă un sprijin mai mare decât pardoselile netede şi alunecoase, aşa că riscurile de accidentare sunt reduse, mai ales în cazul copiilor şi al vârstnicilor.

Covoarele sunt o achiziţie importantă pentru orice casă

Pentru a acoperi podeaua din încăperile cu trafic intens, majoritatea persoanelor aleg un covor care să se potrivească cu design-ul camerei. Diversitatea culorilor, a modelelor, a dimensiunilor şi a materialelor fac din acestea un element nelipsit din decor. Oricine poate găsi un covor care să se potrivească în locuinţa sa.

Covorul este o suprafaţă moale, plăcută la atingere şi contribuie semnificativ la confortul unei case. Acestea sunt ideale pentru orice locuinţă, fiind o soluţie ideală pentru zonele în care cei din familie obişnuiesc să meargă desculţi. De obicei, sunt plasate în dormitor, unde copiii petrec mult timp pe podea jucându-se sau în living, sub măsuţa de cafea. Covoarele pot fi integrate în orice cameră şi pot fi achiziţionate în funcţie de dimensiune.  

Covoarele se pot deteriora odată cu trecerea anilor

Într-adevăr, covoarele sunt mai uşor de curăţat decât pardoselile pretenţioase, care necesită o curăţare mai frecventă şi utilizarea unor detergenţi speciali. Curăţarea periodică a covoarelor implica aspirarea acestora şi are loc, de obicei, săptămânal.

Chiar dacă sunt curăţate frecvent, covoarele se pot deteriora în timp. Petele care nu au mai putut fi curăţate şi care deja s-au integrat în ţesătura covorului, afectează considerabil aspectul acestuia şi reprezintă un motiv pentru care mulţi îşi schimbă covoarele.

În timp, mirosurile neplăcute încep să îşi facă apariţia, odată ce bacteriile au pătruns adânc în materialul covorului. Detergenţii clasici şi parfumurile din comerţ nu sunt întotdeauna eficiente şi oferă rezultate pe termen scurt. Pentru a scăpa de aceste probleme, se recomandă curăţarea profesională a covoarelor cel puţin o dată pe an, apelând la o curatatorie de covoare cum este Waldmaster.

Cum prelungeşti viaţa covorului tău?

Curăţarea profesională asigură o viaţă mai lungă covoarelor

Curăţarea profesională a covoarelor este o soluţie optimă pentru a le prelungi viaţa. Dacă o persoană se gândeşte să înlocuiască un covor din locuinţa sa pentru că s-a decolorat şi pentru că emană mirosuri greu de îndepărtat, ar putea să ia în considerare curăţarea acestuia la o spălătorie specializată.

În urma curăţării complete, covorul îşi va recăpăta aspectul de altădată. Mirosurile neplăcute din cameră vor dispărea, iar bacteriile şi alergenii care au pătruns adânc în ţesătura vor fi eliminaţi în totalitate printr-un proces amplu de curăţare şi igienizare.

Prin utilizarea unor metode moderne, în conformitate cu ultimele tehnologii, experţii se asigură că oferă covorului o viaţă nouă. Petele sunt curăţate în totalitate şi ţesăturile redevin moi şi netede. Bacteriile şi acarienii din fibra covorului nu vor mai reprezenta o problemă pentru sănătatea familiei, iar atmosfera din încăpere va fi reîmprospătată în adevăratul sens al cuvântului. Curăţarea profesională asigură un mediu sănătos în întreaga locuinţă şi o viaţă prelungită oricărui covor, indiferent de vârsta acestuia.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!