Cum poți găti și iarna preparatele tale preferate pe grătarele americane Weber?

Doar pentru că este frig afară și iarna ne bate la ușă, nu înseamnă că trebuie să băgăm la naftalina trusa cu ustensile grătar și să renunțăm la micile noastre plăceri preparate la grill! În acest articol, meșterii sibieni de la Pefoc ne-au pregatit câteva sfaturi utile despre cum putem găti pe întreg parcursul anului, preparatele noastre preferate pe grătarele americane Weber.

Așadar, iată care sunt sfaturile specialiștilor pentru un grătar de succes, iarna:

Îmbracă-te călduros și limitează timpul petrecut afară. Întradevăr, la focul grătarului tău poate fi cald, dar nu uita să te îmbraci gros și să eviți eșarfele, ciucurii sau alte articole de îmbrăcăminte care ar putea intra în contact cu focul grătarul în timpul utilizării! Și mai bine, limitează timpul petrecut în aer liber. Nu zăbovi mai mult decât este nevoie iar dacă vrei ca mâinile, fața și picioarele tale să-ți mulțumească, poți oricând să gătești bucata perfectă de carne, în confortul bucătăriei din casă, la un grătar pe gaz american, marca Weber!

Mănușile de zăpadă nu sunt mănuși de grătar. Asigură-te că porți mănuși rezistente la căldură atunci când utilizezi grătarul. Pefoc pune la dispoziție o gamă întreaga de ustensile și mănuși termorezistente, perfecte pentru manevrarea în siguranță a grătarului încins.

Nu te apuca niciodată de un grătar cu cărbuni în garaj! Indiferent de vremea de afară – zăpadă, ploaie, lapoviță sau vânt, asigură-te că grătarul tău este la cel puțin trei metri distanță de toate materialele ușor inflamabile și într-o zonă bine ventilată.

Eliberează zona grătarului. Dacă a nins abundent, încearcă să eliberezi de zăpadă și gheață zona grătarului, înainte de a-l aprinde. Vremea rece va scădea temperaturile din interiorul grătarului, astfel încât, orice zăpadă suplimentară va scădea și mai mult temperatura ideală de gătire. De asemenea, ai grijă să existe spațiu suficient în jurul grătarului pentru a te putea deplasa liber și acorda acestuia suficient timp pentru a se preîncălzi.

Fii pregătit cu extra combustibil. În condiții de iarnă, timpul de gătit pe grill poate fi mai mare decât te așteptai. În acest caz va fi necesar ca focul tău să aibă nevoie de mai multe lemne sau cărbuni, pentru a ajunge la temperatura potrivită. Un truc folositor este să poziționezi grătarul perpendicular pe direcția vantului. Acest lucru va ajuta la un control mai bun al temperaturii din interiorul grătarului, chiar și în timpul orelor de gătit afară, în frig. 

Ai răbdare. În condiții de temperaturi scăzute și vânt, grătarul Weber știe singur cum să-și ducă la bun sfârșit treaba, datorită materialelor premium din care este confecționat. Ca să fii siigur, lasă-l să se preîncălzeasca cu 5-10 minute mai mult decât atunci când gătești pe grătar în lunile calde.

Depozitează-ți grătarul corespunzător. Păstreaza-ți grătarul acoperit sau într-un loc uscat atunci când nu îl mai folosești, mai ales iarna, pentru a-l proteja de intemperii și umezeală.

Așadar, indiferent dacă preferi să gătești cu cărbune, gaz sau pe un grill electric, cu grătarele Weber vei merge întotdeauna la sigur! În acest fel, nu va mai trebui să renunți la preparatele tale favorite gătite pe grill, chiar dacă suntem în toiul iernii. Fii mereu pregătit să-l scoți în grădină și să încingi cărbunii alături de cei mai buni prieteni sau în compania familiei! 

În plus, accesând magazinul online www.pefoc.ro ai la dispoziție o întreagă gamă de grill-uri americane Weber din care poți comanda varianta ideală pentru gusturile tale, mai ales că transportul este asigurat pe întreg teritoriul țării.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!