Cum Poți Alege Pilota Perfectă Pentru un Somn Odihnitor?

Ultimul update Miercuri, 29 iunie 2022, 14:05

Cu toții avem nevoie de un somn odihnitor, deoarece în lipsa somnului, starea noastră poate avea de suferit, în special sistemul imunitar. După o zi încărcată la serviciu, un program corespunzător de somn este medicamentul care ne poate relaxa mintea și corpul. Pentru a beneficia de un somn sănătos, alegerea pilotei perfecte poate fi de mare ajutor. 

Există o serie de factori de luat în considerare atunci când suntem în căutarea unei noi pilote, printre care proprietățile de izolare, materialul din care este fabricată, dar și dimensiunile pilotei. Înainte de a investi într-o pilotă nouă, încercați să vă dați seama dacă preferați un mediu de dormit mai răcoros sau mai călduros, dacă suferiți de unele alergii, dacă partenerul se simte confortabil într-un mediu de somn răcoros sau călduros și dacă preferați o pilotă grea sau mai ușoară. 

O pilotă de înaltă calitate vă poate asigura un somn confortabil și are o durată de viață foarte lungă, fără să sufere deteriorări. Umplutura pilotelor este, de asemenea, foarte importantă, deoarece vă poate asigura răcoare în timpul verii și căldură în nopțile reci de iarnă. 

Pilote din lână

Pilotele din lână ajută la reglarea temperaturii corpului, lâna fiind considerat un material respirabil. De asemenea, lâna este o fibră naturală, ceea ce înseamnă că ține de cald iarna și asigură răcoare vara. Pilotele din lână sunt recomandate tuturor persoanelor, indiferent de nevoile lor particulare de somn, deoarece oferă confort la superlativ. 

În plus, pilotele din lână sunt potrivite pentru persoanele care suferă de astm bronșic și pentru cele care suferă de alergii cutanate. Deși ameliorează simptomele de astm și de alergii, pilotele din lână prezintă și anumite dezavantaje. În primul rând, pilotele din lână sunt mai grele și mai plane ca textură. Sunt moi, dar nu pufoase. Nu în ultimul rând, pilota din lână are nevoie de suficient timp pentru a se usca după ce a fost spălată. 

Pilote din pene și puf

Pilotele din pene și puf sunt realizate din fibre naturale și sunt potrivite pentru persoanele care preferă un mediu de dormit mai răcoros. De obicei, penele sunt recoltate de la rațe sau gâște. Gama de pilote Somn Art cuprinde pilote din puf de gâscă, pe lângă pilotele hipolergenice și pilotele din microfibre. O pilotă mai groasă din pene și puf oferă un nivel mai ridicat de căldură de care ați putea avea nevoie în timpul iernii. 

Deoarece reține căldura, pilota din pene acționează ca un foarte bun izolator, ceea ce este un mare avantaj în nopțile reci de iarnă. Pilotele din puf de înaltă calitate sunt mai pufoase și mai moi decât alte pilote din fibre naturale. Totuși, o pilotă din pene și puf nu este prea respirabilă, ceea ce poate cauza supraîncălzire. Devine cu ușurință un loc de reproducere pentru bacterii, așa că nu este recomandată persoanelor care suferă de alergii sau astm.

Pilote din microfibre

Pilotele din microfibre sunt realizate din fibre sintetice moderne. Aceste fibre sunt foarte subțiri și moi, rezistente, durabile și ușor de întreținut. Umplutura cu fibre asigură moliciune, o senzație plăcută la atingere și garantează o greutate medie. Pilota din microfibre este recomandată persoanelor care suferă de alergii, dar și copiilor, deoarece o astfel de pilotă este rezistentă la acarieni și se poate spăla în mașină. 

Este concepută pentru a îndeplini aceleași caracteristici precum o pilotă din pene și puf. Totuși, pilota din microfibre este adesea mai ieftină în comparație cu alte pilote din fibre naturale, dar nu rezistă la fel de mult ca o pilotă cu umplutură din fibre naturale. 

Pilote din bumbac

Pilotele din bumbac sunt realizate din fibre naturale și sunt respirabile. Proprietățile naturale ale bumbacului îl recomandă pe tot parcursul anului. Deoarece bumbacul nu reține căldură, contribuie la un somn de calitate. De asemenea, menține temperatura corpului și păstrează căldura, fiind alegerea principală pe parcursul iernii. Este o opțiune foarte recomandată și persoanelor alergice sau astmatice. 

Totuși, pilota din bumbac este mai grea decât o pilotă sintetică. Se poate spăla la mașina de spălat, dar va avea nevoie de timp pentru a se usca. Nu în ultimul rând, pilota din bumbac este mai costisitoare decât o pilotă din fibre sintetice. 

Pilote din bambus

Pilotele din bambus au husa fabricată din bumbac, în timp ce compoziția umpluturii este un amestec. O umplutură naturală de înaltă calitate va oferi un nivel moderat de căldură. De asemenea, pilota din bambus este respirabilă și oferă confortul după care mulți dintre noi tânjim. De obicei, fibrele de bambus au proprietăți antibacteriene și sunt hipoalergenice. 

O pilotă din bambus va ajuta în mod natural la reglarea temperaturii corpului în timpul somnului, este moale, este ușoară și respirabilă. Pilota din bambus este recomandată persoanelor care au nevoie de un nivel mai ridicat de căldură, dar care preferă o pilotă cât mai ușoară. Totuși, pilotele din bambus nu sunt la fel de accesibile precum pilotele din fibre sintetice și ar trebui întreținute cu mare grijă. 

Dimensiunea pilotei

Atunci când alegeți pilota, dimensiunea este un factor critic care trebuie luat în considerare. Asigurați-vă că achiziționați o pilotă într-o dimensiune mai mare decât dimensiunea saltelei. O pilotă cu o dimensiune mai mare sporește nivelul de confort și, de asemenea, oferă un aspect estetic general. Pilota ar trebui să fie suficient de mare pentru a acoperi complet patul, dar nu atât de mare încât să ajungă pe podea.  

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!