Cum porți bijuteriile în funcție de ocazie

Bijuteriile sunt parte din viața oamenilor din cele mai vechi timpuri. Rolul lor este de a întregi ținuta și de a-ți scoate în evidență personalitatea. Poți purta bijuterii în funcție de ocazie, de momentele zilei, dar și de starea de spirit. Îți lăsăm aici câteva idei care să te ajute să îți alegi bijuteriile astfel încât să te simți bine și să te bucuri de fiecare clipă a zilei.

Bijuterii în funcție de sezon

Vremea este unul dintre principalii factori ce ne influențează starea de spirit, energia și existența.

Ne ghidăm după ea, mai mereu. Alegerea bijuteriilor în funcție de anotimp poate fi o idee bună de alegere a ținutelor din fiecare zi.

Pentru primăvară poți opta pentru orice material prețios, aur, argint, platină sau poți alege și alt material. În acest anotimp se poartă culorile calde, pietrele de opal, ametist sau cuarț roz, în forme minimaliste sau supradimensionate.

Dacă ai părul scurt sau îl ții prins în coadă, alege cerceii supradimensionați, care să îți coboare pe linia gâtului.

Dacă îți plac inele, pune-ți unele în formă de flori sau frunze, cu pietricele mici și colorate.

Dacă preferi brățările, poți încerca unele supradimensionate sau unele clasice, pe care să le porți doar la una dintre mâini.

Vara este anotimpul culorilor, așa că poți da frâu liber imaginației și îți poți pune bijuterii cât mai colorate, cât mai multe și cât mai mari. Ai curaj și accesorizează-ți îndrăzneț fiecare ținută. Nimic nu se potrivește mai bine cu rochiile vaporoase decât accesoriile multicolore.

Toamna și iarna e momentul să revii la podoabe clasice. Să folosești, poate, doar câte o bijuterie sau un set complet și discret de bijuterii din aur sau din argint. Dacă porți sacouri, le poți pune pe rever și câte o broșă delicată sau supradimensionată. Poți încerca și un colier mare peste un pulover gros sau inele pe mai multe degete de la mâini.

Cum porți bijuteriile în funcție de ocazie

Dacă lucrezi într-un mediu formal, prima regulă ar fi să alegi bijuteriile clasice. În set sau separate, încearcă să le porți cu discreție. Nu atrage atenția nici prin culoare, nici prin dimensiune. Dar mai ales, ai grijă să nu îți pui  bijuterii zgomotoase ce i-ar putea distrage pe colegi de la treburile zilnice.

La  o cină clasică sau la o întâlnire de afaceri, indicat este să îți pui perle sau să alegi să porți un ceas, un inel și o pereche de cercei. Sau poate doar un colier. Dacă îți plac mult bijuteriile supradimensionate, alege să porți doar una singură la o astfel de ocazie.

La petreceri, seara în oraș cu prietenii, ai liber să porți oricâte bijuterii vrei, în orice forme și dimensiuni. Te poți exprima cum îți place și poți fi tu însăți în funcție de eveniment. Alege multe lanțuri pe care să le porți unul lângă altul, cercei mari sau mici, cum îți place, și multe, cât mai multe brățări, fie ele și zgomotoase.

Adio reguli de bază

Astăzi eticheta purtării bijuteriilor s-a mai schimbat, în sensul că poți purta împreună mai multe tipuri de metale prețioase. Poți combina fără nicio reținere aur cu argint. Sau poți să porți orice inel chiar și pe inelarul de la mâna stângă, chiar dacă nu ești o femeie căsătorită. De asemenea, poți să alături pietre prețioase cu pietre neprețioase, poți pune un gablonț lângă o bijuterie prețioasă. Nu te va judeca nimeni.

Indiferent de eveniment sau de anotimp, este important să te asiguri că orice bijuterie porți este reprezentativă pentru personalitatea ta, pentru starea ta de spirit, pentru felul tău unic de a fi. Poartă ce îți place și poartă-te cum vrei tu!

  Sursa foto: https://www.shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!