Cum îți transformi baia în spa: mic ghid practic

Ultimul update Luni, 27 iunie 2022, 11:45

Dacă te-ai obișnuit să ai de câteva ori pe săptămână un ritual al tău, adică o baie cu spumă și muzică pe fundal, beneficiile se vor vedea dincolo de starea de bine dobândită. O baie corect efectuată reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului), calmează durerile musculare, menține inima sănătoasă și contribuie la elasticitatea pielii. 

Cu atâtea beneficii, este esențial să îți transformi baia într-un spa, pentru ca efectele să fie de durată. Tot ce îți trebuie este multă inspirație, indiferent de mărimea băii. Mai jos, ți-am pregătit un ghid practic care să îți ușureze munca și să obții rezultate sigure pentru relaxare.

Îndreaptă-te către gresie decorativă

Gresia schimbă întreaga înfățișare a băii. În loc să alegi modelele clasice sau pe cele într-o singură nuanță, mergi pe ceva mai îndrăzneț, cum ar fi plăcile de gresie cu modele decorative: murală, mozaic, plinte ceramice. Vor schimba ambientul băii și vei simți că pășești într-o ședință la spa. Gresia decorativă vine și cu alte avantaje, cum ar fi:

  • compatibilitate cu încăperile care au umiditate ridicată, gresia fiind un material rezistent care nu absoarbe apa;
  • efect de prevenire a infiltrațiilor în pardoseală;
  • rezistență îndelungată la trafic intens;
  • varietate mare de culori și de modele geometrice, ușor de asortat la culoarea pereților și la mobilierul din baie.

Prin urmare, când alegi gresie decorativa pentru renovarea baii, nu doar că obții o atmosferă de spa, ci te bucuri și de întreținere ușoară și durabilitate. 

Adoptă un decor minimalist 

Dacă te numeri printre persoanele care își depozitează trusele de machiaj la vedere în baie, doar ca să îți fie ușor dimineața să le găsești, ar trebui să regândești organizarea lor. Primul pas este să alegi un dulăpior care îți oferă posibilitatea să depozitezi lucruri în el. Dar, pe lângă utilitate, ai grijă să fie în aceeași direcție vizuală cu gresia și restul obiectelor din baie. 

O altă opțiune ar fi să gândești câteva spații de depozitare, cum ar fi rafturile, însă implementate în așa fel încât să aducă valoare, nu să încarce spațiul. De pildă, montarea lor pe verticală te va ajuta să economisești spațiu și să creezi un efect vizual deosebit. 

Ca să obții într-adevăr experiența de spa la tine în baie, renunță la depozitarea produselor de îngrijire pe cadă sau așezate în suporturi pe perete. Le poți aranja eficient în organizatoare speciale pentru astfel de produse, pe care să le folosești doar atunci când faci baie. 

Creează atmosfera de relaxare prin produse speciale

Pe lângă ambient, atmosfera de relaxare pe care o întâlnești doar la spa se creează și prin produsele în temă: lumânări parfumate sau alte obiecte de decor. Evită materialele din plastic și optează pentru țesături naturale. 

În locul produselor pe care le așezai, de obicei, pe cadă, pune câteva uleiuri esențiale sau bețișoare parfumate, ca să îți întărească starea de bine. Nu uita nici de săruri sau de alte loțiuni esențiale pentru apă. Un efect la fel de intens îl au și pietrele naturale, pe care le poți folosi ca decor, din loc în loc.

Florile au și ele un rol important în acest peisaj, așa că încearcă să le integrezi în baia ta. Sunt anumite soiuri specifice pentru umiditatea din baie (ferigi, ficus, cyperus) și care nu sunt pretențioase în ceea ce privește necesarul de lumină. 

Cu puțină răbdare, pasiune și imaginație, îți poți transforma baia într-o oază de relaxare, fără prea mult efort. Vei vedea că, după fiecare baie, te vei energiza și relaxa, în același timp, dacă iei în calcul transformarea ei. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu BricoDepot

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!