Cum aplici fondul de ten în mod corect?

Fondul de ten este unul dintre produsele de machiaj care ne ajută să obținem un aspect neted și curat al tenului, dacă ne confruntăm cu diferite imperfecțiuni, precum cosurile, roșeață sau petele maronii. 

Totuși, dacă nu este ales în concordanță cu nevoile pielii, fondul de ten poate avea un efect total opus. De asemenea, aplicarea acestui tip de produs este foarte importantă pentru un machiaj reușit. 

Efectul de mască este unul dintre cele mai frecvente neplăceri cauzate de folosirea neadecvată a unui fond de ten. Evidențierea porilor și a ridurilor sunt, de asemenea, efecte neplăcute cauzate de o aplicare neconformă a acestui tip de produs. 

Pentru ca fondul de ten să ascundă imperfecțiunile tenului, dar să nu creeze un efect de mască, ba chiar să fie confundat cu naturalețea tenului tău, este necesar să ții cont de unele reguli importante pentru a obține un machiaj impecabil. 

Alege fondul de ten cu textura potrivită tipului tău de ten

Pare destul de greu să găsești un fond de ten potrivit nevoilor tenului tău, însă odată ce l-ai găsit, toată treaba va fi mult mai simplă. 

Pentru a alege fondul de ten trebuie să știi ce tip de ten ai – gras, uscat, mixt sau sensibil. Iată ce fond de ten se potrivește fiecăruia dintre cele patru tipuri de ten:

  • ten gras – fond de ten pudră sau fond de ten fară ulei
  • ten uscat – fond de ten lichid sau cu consistentă cremoasă
  • ten mixt – poți încerca să amesteci formulele lichide de fond de ten cu cele de tip pudră sau să folosești fond de ten cremos cu finisaj ușor matifiant. Evită fondurile de ten cu formule emoliente sau bogate în uleiuri. 

Identifică subtonul pielii tale pentru a alege nuanța potrivită 

Un alt aspect de care trebuie să tii cont atunci când alegi fondul de ten este să identifici subtonul pielii tale. Cel mai bun truc pentru a testa culoarea potrivită de fond de ten este să îl aplici pe gât sau pe linia maxilarului. Nuanța potrivită se va amesteca perfect cu culoarea pielii.

Identifică subtonul pielii tale. Acesta poate fi cald, rece sau neutru. Fondurile de ten cu tonuri de galben sunt ideale pentru subtonul cald al pielii, cele cu tonuri roz sunt potrivite pentru subtonul rece. Dacă tenul tău este o combinație între nuanță caldă a celor două tipuri, atunci este neutru. 

O altă modalitate pentru a verifica ce tip de subton ai este să te uiți la culoarea venelor tale. Dacă acestea sunt spre violet sau albăstrui, ai subtonul rece, iar dacă acestea par mai verzui, subtonul tău este cald. 

Pregătește tenul pentru aplicarea produsului 

Dacă vrei ca fondul de ten să arate impecabil pe piele și să nu confere acel efect inestetic de mască, este foarte important să pregătești tenul în prealabil. 

Curăță fața cu apa micelară și hidrateaz-o bine cu cremă. Poți folosi, dacă dorești, un primer special pentru ten. Indiferent că aplici cremă sau primer, așteaptă un minut până când produsul pătrunde în piele, iar mai apoi continuă cu fondul de ten.

Produsele pentru aplicarea fondului de ten

Știi deja că fondul de ten poate fi aplicat direct cu mâinile, însă îți oferim și alte variante. În funcție de textura sa, fondul de ten mai poate fi aplicat și cu burețeii de machiaj sau cu pensula.

Un fond de ten cu textură solidă poate fi aplicat prin tapotare cu ajutorul buretelului de machiaj. Un fond de ten cu textură mai lichidă se poate aplica fie cu degetele, fie cu o pensulă specială. În industria cosmetică vei găsi o varietate de pensule pentru fond de ten.

Fixează fondul de ten

Pentru a te asigura că pe parcursul zilei, fondul de ten nu se va strânge în anumite zone și sebumul inestetic nu va ieși la suprafață, fixează-l cu o pudră translucidă. Aplic-o pe față și pe gât și insistă în zonele unde pielea are tendința de a străluci (nas, frunte, bărbie).

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!