Cum alegi cel mai bun furnizor de utilaje pentru construcții?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 30 septembrie 2021, 00:35

Pe piața construcțiilor nu e loc pentru greșeli, iar când vine vorba despre utilaje, acestea trebuie să corespundă unor parametri de funcționare foarte bine definiți. Așadar va trebui să te bazezi pe furnizori de utilaje care să cunoască foarte bine utilajele și care să îți ofere sprijin și consultanță, la nevoie. Află ce ar trebui să urmărești atunci când alegi cel mai bun furnizor de utilaje de construcții, astfel încât lucrările tale să se realizeze cât mai eficient.

Alege un furnizor recunoscut ca reprezentant al unor branduri puternice

Ca în orice altă afacere, a fi recunoscut de către producător ca fiind un reprezentant al brandului pe o anumită zonă înseamnă un grad foarte mare de încredere. Acest lucru înseamnă că furnizorul este certificat și foarte bine pregătit în domeniu și mai înseamnă și un nivel de experiență ridicat. Spre exemplu utilajele Caterpillar sunt in portofoliul dealerului Cat, Bergerat Monnoyeur Romania, recunoscut ca reprezentant exclusiv al producătorului american în România și în Republica Moldova. Este de la sine înțeles faptul că un astfel de seller este mai mult decât potrivit pentru a lucra cu el, deoarece vei avea certitudinea că îți va oferi utilajele necesare, fără stres sau costuri ascunse.

Alege un furnizor de utilaje de construcții de la care poți să cumperi sau să închiriezi

Uneori cumpărarea utilajelor de construcții poate genera costuri mai mari decât îți poți permite. Special pentru aceste cazuri ar trebui să iei în calcul selleri care oferă posibilitatea să închiriezi utilajele, astfel încât să le poți folosi și mai apoi să le poți returna.

Serviciul de închiriere trebuie să se facă în baza unui contract, astfel încât să poți avea o acoperire și în același timp o garanție că utilajele necesare vor ajunge la tine în timpul stabilit.

Pentru aceasta poate fi nevoie să te documentezi pentru a vedea ce firme oferă aceste servicii, însă în general aceeași furnizori care sunt și reprezentanți ai unor branduri mari oferă și acest serviciu, pentru că sunt întotdeauna preocupați de nevoile reale ale clienților. 

Alege un furnizor care poate oferi și servicii de asistență

Uneori se poate să ai nevoie și de asistență, fie în ceea ce privește alegerea utilajelor, fie în ceea ce privește funcționarea lor. Unele tipuri de utilaje sunt foarte versatile și nu oricine știe aceste lucruri. De aceea este nevoie de profesioniști care să înțeleagă lucrările pe care le ai de făcut, pentru ca ei să completeze oferta cu utilajele de construcții necesare.

Sunt multe companii care nu se implică în procesul de selecție, negând astfel un ajutor de care clientul are reală nevoie. Piața utilajelor de construcții s-a schimbat destul de mult în ultimii ani, iar din acest motiv se poate întâmpla să existe utilaje de care unii constructori, fie ei chiar foarte bine pregătiți, să nu știe încă. 

Ce ar mai trebui să ai în vedere atunci când alegi un furnizor de utilaje de construcții

Aspectele menționate anterior sunt unele dintre cele mai importante pe care trebuie să le ai în vedere, însă de asemenea se poate ca unele firme să îți mai ofere și alte servicii conexe.

Unul dintre acestea este oferirea unui operator care să aibă grijă de utilaj și care să îl manevreze în timpul lucrărilor. Utilajele de construcții au nevoie de persoane pricepute care să le mânuiască, așa că un operator dedicat va crește productivitatea și va elibera din stresul utilizării produsului, mai ales dacă acesta este închiriat. 

Atunci când cauți un furnizor de echipamente, ia mereu în calcul calitatea, în fața prețului mic. Apelează la specialiști, la branduri cunoscute și la firme serioase, pentru că în definitiv uneori exact de aceste lucruri depinde calitatea lucrărilor și a rezultatului pe care îl obții.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!