Cu ochii pe un loc de muncă în IT

De eJobs, pe

Căutarea unui loc de muncă necesită mult timp, răbdare, dar și un set de metode prin care CV-ul tău să ajungă mai repede pe masa unui recrutor. Astfel, e important să acorzi atenție întregului proces: de la redactarea CV-ului, până la sursele de căutare a unui rol. Îți venim în ajutor cu câteva reguli pe care să le urmezi atunci când dorești să obții un loc de muncă în IT.

Text: Mihaela Pascari 

Reguli de căutare a unui job în IT

Identifică mai multe surse de căutare

Cu cât identifici și folosești mai multe surse de căutare a unui job, cu atât poți avea rezultate mai rapide. Printre acestea se pot număra: site-urile de joburi, precum este platforma de recrutare eJobs România, anunțurile din presa scrisă, site-urile de carieră ale companiilor pe care le targetezi, dar și recomandările prietenilor.    

Totuși, e important să fii selectiv cu privire la joburile pentru care aplici. Când găsești un anunț de recrutare citește-l cu atenție și întreabă-te dacă jobul respectiv este potrivit cu ale tale calificări și cu experiența anterioară. Astfel, în loc să te concentrezi asupra cantității de aplicări, investește-ți energia în  examinarea cu atenție a fiecărui anunț.  

Aplică pe mai multe canale de recrutare

Folosirea surselor enumerate nu trebuie să fie separată, sau într-o anumită ordine, ci concomitentă. Spre exemplu, dacă observi un job interesant pe unul dintre site-urile de recrutare, poți aplica atât pe site-ul respectiv, cât și pe site-ul companiei angajatoare. Majoritatea companiilor au o secțiune numită „Cariere” unde sunt postate locurile de muncă vacante. 

Redactează-ți CV-ul cu mare atenție

Despre modul în care ar trebui să arate un CV care poate să atragă atenția recrutorilor din IT, am vorbit în acest articol. Iată însă principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți crește șansele de angajare: 

  • Corectitudinea informațiilor din CV: menționează numai date valide, complete, verificabile;
  • Complexitatea și lungimea acestuia: CV-ul trebuie sa fie suficient de complex la nivel de informații, însă nu ar trebui să depășească două pagini;
  • Datele de contact – Verifică-le înainte să aplici la un job. S-ar putea să-ți scape o oportunitate de angajare, dacă-ți treci datele de contact greșite.  

Personalizează CV-ul în funcție de rolul pe care ți-l dorești

În funcție de jobul pe care ți-l dorești, e important să-ți adaptezi CV-ul, mai ales în domeniul IT. Spre exemplu, dacă aplici pentru o poziție de Tester, ar fi bine să treci în CV experiența ta sau cursurile de specializare din această arie.   

Cum să procedezi dacă nu găsești joburi potrivite pentru tine?

Se poate întâmpla să nu găsești exact jobul dorit printre toate oportunitățile vacante. Acest lucru însă nu ar trebui să te îngrijoreze, ci mai degrabă ar trebui să te determină ca în timpul căutării, să-ți faci o listă de criterii pe care ar trebui să le îndeplinească viitorul tău angajator. 

Poți începe prin crearea unei liste de companii pentru care dorești să lucrezi. Apoi, adaugă în dreptul fiecărei companii tipul de poziție care crezi că ți s-ar potrivi. Chiar dacă nu există nici o poziție vacantă, poți trimite CV-ul tău.

De asemenea, poți compune un e-mail și o scrisoare de intenție adaptate și personalizate pentru fiecare companie în parte. 

Dă startul unei cariere în industria IT chiar acum! 

Cea mai bună soluție este să obții, întâi de toate, o calificare. Tot ce trebuie să faci pentru asta, este să urmezi cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Care sunt criteriile de selecție:

  • Ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București),
  • Ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani,
  • Ești angajat, cu contract de muncă, PFA & Întreprindere Individuală,
  • Ai absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU

silviu.petrescu@ejobsgroup.ro

0729.729.843

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!