Criteriile după care îți poți alege noul smartphone

De pe

Progresul în tehnologie este motivul pentru care aproape în fiecare an îți dorești un device nou, mai performant și potrivit standardelor actuale. Fie că vrei să faci fotografii spectaculoase din locurile pe care le vizitezi sau ai nevoie de un smartphone rapid pentru task-urile de la muncă, niciodată nu va fi ușor să-l alegi pe cel mai bun. Concentrează-te pe câteva criterii importante și fă cele mai bune decizii, mai ales dacă ești dispusă să cheltui o sumă considerabilă. Nu doar că te poți bucura mai mult timp de un smartphone de ultimă generație, dar nu vei avea nici surprize care să implice vizite la service. Iată care sunt criteriile pe baza cărora poți alege modelul noului tău device:

În funcție de caracteristicile de care ai nevoie

Performanța camerei foto-video este una dintre caracteristicile importante în această perioadă. Tocmai de aceea, tot mai mulți producători de smartphone-uri încorporează în device-urile lor trei sau chiar patru camere. Dacă vrei să surprinzi imagini inedite fără să achiziționezi un aparat foto performant, trebuie să știi că un smartphone poate face o treabă la fel de bună. Orientează-te în funcție de numărul de pixeli pe care smartphone-ul potrivit bugetului tău îl are, dar nu uita că, în prezent, la fel de important este și software-ul. Tehnicile performante prin care se procesează imaginea sunt adoptate de brandurile mari, așa că va trebui să adaugi o sumă considerabilă bugetului tău. 

Nu uita că un telefon pe care vrei să-l folosești câțiva ani buni are nevoie și de protecție. Alege din oferta de huse pentru telefon pe cea mai potrivită, în funcție de model. Este important să le alegi doar pe cele compatibile, altfel riști să acoperi chiar camera smartphone-ului. Nu uita să alegi doar modele care întrunesc toate cerințele tale, fără a face prea multe compromisuri.

În funcție de sistemul de operare

În această perioadă poți deja să clasifici tipurile de oameni după sistemele de operare pe care le preferă. Cei care sunt adepți ai sistemului Android și cei loiali lui Steve Jobs, iubitori  de iOS, nu vor ajunge prea curând la un consens, dar tu poți decide ce smartphone ar fi potrivit pentru tine în funcție de acest criteriu. Android oferă mai multe opțiuni, deoarece majoritatea smartphone-urilor de pe piață îl folosesc, iar iOS poate fi considerat un sistem de operare nișat. Dacă deja folosești un laptop Apple sau o tabletă iPad, cel mai probabil cunoști beneficiile pe care ți le oferă acest sistem de operare și ești obișnuită cu el. Pentru mulți dintre cei care au folosit Android, trecerea la produsele Apple este mai complicată din cauza sistemului care funcționează complet diferit. Avantajul iOS este că device-urile sunt mult mai rapide, iar software-ul se bucură de o tehnologie bine pusă la punct, care te ferește de schimbări în timp, precum durata de viață scăzută a bateriei sau încetinirea vizibilă a funcționalității sistemului de operare. În final, decizia ta se poate baza și pe sistemul cu care ești deja familiarizată, mai ales dacă nu ai suficient timp să înveți secretele unui iPhone. Totuși, dacă ești pasionată de tehnologie și trenduri, un device de ultimul răcnet este cel mai potrivit.

Alte criterii importante

Smartphone-ul mai poate fi ales în funcție de câteva preferințe personale. Iată câteva dintre acestea:

Designul

Dimensiunile, culoarea și alte mici caracteristici pot avea un cuvânt de spus în decizia ta finală. Dacă preferi un smartphone cu buton central, pentru amprentă, sau unul de dimensiuni mai mici, pe care îl poți ține cu ușurință în buzunar sau în poșetă, nu alege un device diferit doar din cauza trendurilor. De asemenea, nu uita că producătorii încep să renunțe la mufa jack pentru căști și vei avea nevoie de accesorii potrivite sau mici adaptoare.

Spațiul de stocare

Chiar dacă acum nu mai ai nevoie să salvezi multe fișiere în memoria smartphone-ului, spațiul de stocare contează pentru funcționarea optimă a smartphone-ului pe termen lung. Un spațiu de cel puțin 32GB este recomandat dacă faci cât mai des curat în telefon, iar dacă obișnuiești să lași fotografiile să se adune sau navighezi des internetul, optează pentru 64GB sau 128GB.

Fă-ți un cadou de ziua ta sau cu orice altă ocazie și caută un smartphone nou la un preț bun. Tehnologia avansează rapid, iar dacă a trecut prea mult timp de când ți-ai cumpărat un device nou, profită de ziua de salariu sau de mărirea care vine la țanc.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mobiup

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!