Concediul de vară acasă. Câteva idei bune și simple ca să te simți perfect

De pe

Cu foarte puțin poți face din casa ta un loc perfect în care să te simți confortabil în zilele lungi de vară, în cazul în care ai decis sa stai acasă în această vacanță, pentru că așa este mai sigur. Se spune că nicăieri nu este mai bine ca acasă, iar concediul de vară, chiar dacă nu pleci nicăieri, poate să fie relaxant și să te ajute să-ți încarci bateriile. 

În plus, nu mai ești obligată, din cauza pandemiei, să stai numai în casă, așa că o vacanță –  chiar una petrecută în orașul tău – poate să fie plină de provocări. 

Schimbarea anotimpului trebuie să se simtă și în atmosfera din casă, eventual în balcon și în grădină, pentru că este bine să ții pasul cu perioada din an în care te afli. O parte din banii pentru vacanță îi poți investi în casa ta, iar restul să-i pui deoparte pentru viitoare călătorii. Ideile de mai jos sunt o provocare și îți vor fi de folos.

O atmosferă plăcută

Ca să te simți bine acasă în zilele de vară, este obligatoriu ca atmosfera să fie una plăcută. Așa că fă puțină ordine: schimbă neapărat lenjeria de pat cu una răcoroasă și veselă. Tot așa trebuie să faci și cu perdelele; este incredibil cum se schimbă o cameră doar schimbând perdelele. Alege unele albe, vaporoase, care să lase briza să intre în casă. 

Ca să fie cu adevărat vacanță, instalează și un aparat de aer conditionat. Probabil este cea mai bună investiție pe care o poți face, pentru că îți va aduce aer proaspăt și răcoarea atât de prețioasă în zilele caniculare.

Neapărat amenajează și balconul. Este locul perfect pentru dimineți răcoroase și seri vesele. O masă mică, scaune pliante, un șezlong dacă ai suficient spațiu, și flori. Alege petunii, trandafiri pitici și hortensii – vor schimba rapid locul. Toate se îngrijesc foarte ușor și se găsesc aproape în orice magazin de specialitate.

Reorganizează frigiderul

În vacanță, una din marile bucurii este că scapi de aprovizionare și de pregătirea mâncării în casă. Așa că dacă îți petreci concediul de vară acasă, trebuie să uiți de aceste griji. Și este foarte simplu să faci asta. În primul rând, fă ordine în frigider. Apoi mergi la cumpărături și răsfață-te. Cumpără produse semipreparate, salate, file de pește, înghețată (multă), fructe și tot ceea ce îți face plăcere să mănânci în vacanțe. Fiecare dintre noi avem tabieturile noastre din acest punct de vedere.

Alege exact acele lucruri care se prepară foarte repede, simplu și pentru care trebuie să stai în bucătărie cel mult 15 minute. Caută un serviciu de livrări la domiciliu prompt și apelează cu nădejde la ei. Trebuie să fie foarte rapizi ca să ai sentimentul că aștepți comanda făcută ospătarului la restaurant.

Ideea este că în perioada în care trebuie să te simți ca în concediu nu trebuie să faci nimic din activitățile domestice obișnuite. Nu speli, nu calci, nu faci cumpărături, nu plătești facturi, nu faci curat. Ești în vacanță! 

Un plan pentru fiecare zi

Exact așa facem și în vacanță. În fiecare zi avem un plan pentru felul în care ne petrecem ziua. La fel se poate întâmpla și în cazul unui concediu de vară petrecut acasă.

Sunt multe de făcut chiar și în oraș, fie că locuiești într-unul mare sau mic. Poți vizita muzeele pentru care nu ai avut niciodată timp, te poți rătăci pe străduțe vechi, poți colinda magazine, poți merge la o piscină. Fă fotografii, mănâncă pe stradă, la terase, amestecă-te, eventual, într-un grup de excursioniști, fă un tur al orașului. Caută un loc unde orașul poate fi văzut de sus și încearcă orice variante inedite de distracție.

Fă doar ceea ce îți place și simte-te ca un turist chiar dacă ești la tine în oraș. Poate fi o experiență mai mult decât interesantă.

O mică petrecere în fiecare seară

Nu te oprește nimeni să-ți petreci seara la o terasă alături de cei dragi. Este o ocazie perfectă pentru a descoperi locuri noi, mâncare bună sau mici provocări. O pizza și o bere pe balcon (după ce l-ai udat cu apă), alături de partener, pot fi începutul unei seri foarte relaxante.

Adaugă ce mai vrei, dar fă în așa fel încât să găsești timp pentru cel puțin opt ore sănătoase de somn în fiecare noapte, ca să fie cu adevărat o perioadă de refacere. 

Program de relaxare

Ca să fie concediu cu adevărat, programează-te din vreme la un centru de înfrumusețare și lasă-te răsfățată. O ședință sau mai multe de masaj pot fi puse și ele pe listă, după cum mai poți adăuga și un abonament la o sală de fitness, în cazul în care nu-l ai deja. Mișcarea este mereu inclusă în programul de vacanță.

Se poate petrece concediul acasă și poate fi o experiență plăcută atâta vreme cât profiți cu adevărat de timpul liber și te relaxezi, te distrezi și faci ceea ce îți place, la fel ca într-o vacanță. Iar ceea ce nu ai putut realiza în această vară o să faci anul viitor. 

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal