Cinci motive să alegi domeniul resurselor umane

Domeniul resurselor umane este mult mai complex decât se vede din afară, iar acest lucru îl cunosc cel mai bine cei care activează deja de câțiva ani în acesta.

Oricine este empatic și își dorește să aibă parte de provocări din cele mai diverse la locul de muncă poate să urmeze un curs de resurse umane și să facă o reconversie profesională sau să se specializeze într-o altă arie a aceluiași domeniu.

Resursele umane nu înseamnă doar pontarea zilelor de concediu și plata salariilor. Acest domeniu se împarte în mult mai multe arii și partea lui cea mai frumoasă este că poți să le descoperi pe toate, rând pe rând, și să o alegi pe aceea care îți place cel mai mult.

Cum știi că ești potrivită pentru un job în domeniul resurselor umane

De multe ori poate ai auzit spunându-se că munca alături sau cu oamenii este una dintre cele mai dificile. Nu vom nega acest fapt, însă dorim să subliniem faptul că nici un domeniu din lumea acesta nu este unul ușor și peste tot te vei lovi de momente tensionate și că ceea ce contează cu adevărat este să găsești ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

1. Ești o persoană calmă și empatică

Având ocazia să lucrezi cu multe persoane, te vei lovi de tot atât de multe provocări, deoarece fiecare om cu care interacționezi va veni la tine cu alte cerințe și alte doleanțe pe care va trebui să le asculți și cărora va trebui să le găsești o rezolvare într-un timp scurt.

Tocmai de aceea, calmul și empatia sunt două atribute imperios necesare celor care lucrează în domeniul resurselor umane.

2. Îți plac provocările

Există două tipuri de persoane: cei cărora le place să facă aceleași acțiuni mereu și care, după ce intră într-o zonă de confort preferă să rămână acolo și schimbarea le face mai mult rău din punct de vedere profesional.

Pe de altă parte, există celălalt tip de oameni, cei care se plictisesc de moarte în rutină și preferă să descopere provocări și să le și rezolve, atât pentru ei, cât și pentru alții.

Dacă faci parte din aceasta a doua categorie, atunci domeniul resurselor umane ți se potrivește ca o mănușă!

3. Ești curioasă și îți place diversitatea

Monotonia nu are ce să caute în povestea resurselor umane atât din punct de vedere al interacțiunii cu colegii, cât și a ariilor în care poți să activezi.

Acestea din urmă se împart în:

  • operațional: partea care ține de contracte și adeverințe, pe lângă adunatul tuturor hârtiilor care țin de angajare sau de plecarea unei persoane din firmă;
  • learning and development: partea care ține de dezvoltarea angajaților și participarea acestora la cursuri de perfecționare sau la conferințe;
  • payroll: adică persoanele care se ocupă de plăți și se asigură, pe de o parte că toți colegii încasează suma corectă de bani lună de lună, iar pe de altă parte că facturile către furnizorii externi sunt plătite la timp;
  • organizare de evenimente: dacă nu dorești să angajezi o firmă externă care să se ocupe de evenimentele pe care le organizează firma la care lucrezi pentru angajații săi, atunci poți face parte din echipa celor care gândesc un eveniment de la cap la coadă și care își dau interesul pentru ca acesta să iasă așa cum l-au gândit.

4. Îți place să lucrezi cu oamenii

Deși este uneori dificilă, munca alături de alți oameni este și cea mai satisfăcătoare.

Gândește-te că, la sfârșit de zi, colegii tăi merg cu zâmbetul pe buze acasă deoarece i-ai ajutat să își rezolve o problemă sau că le-ai dat o veste bună legată de o promovare sau o conferință la care urmează să ajungă.

Cinci motive să alegi domeniul resurselor umane

În aceste momente parcă tot ce a fost greu dispare și încântarea ia locul momentelor dificile.

5. Vei găsi mereu un loc de muncă

Cel puțin o persoană care să activeze în domeniul resurselor umane trebuie să lucreze în orice tip de companie medie sau mare – fie că e privată sau de stat.

Tocmai de aceea nu va trebui niciodată să îți faci probleme că nu îți vei găsi un loc de muncă, mai ales dacă ai avut performanțe bune la anterioarele și primești recomandări de la colegi.

Domeniul resurselor umane, pe cât de complex este, pe atât de satisfăcător este la sfârșit de zi și de lună. Nimic nu este mai frumos din punct de vedere profesional decât să îți vezi colegii mulțumiți și venind cu drag la locul de muncă!

Credite foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu cursuri-functionari.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!