Cinci bijuterii pe care ar trebui să le aibă orice femeie

Există piese vestimentare pe care fiecare femeie trebuie să le aibă în dulap: o rochie închisă la culoare pentru seară, o bluză de mătase şi o pereche de pantaloni bine croiţi pentru ocaziile formale sau un palton impecabil pentru iarnă. În acelaşi sens, există bijuterii care nu ar trebui sa lipsească din cutia de bijuterii a oricărei femei care ţine la imaginea sa. Desigur, există bijuterii care pot fi purtate în fiecare zi, când mergi la birou sau la cumpărături, când ieși la plimbare sau bei o cafea cu prietenii. Dar sunt multe ocazii în viață în care o bijuterie poate face diferența. Așa că, înainte de a cumpăra o altă bijuterie, ţine seamă de sfaturile de mai jos. Iată cele cinci bijuterii indispensabile pentru orice femeie elegantă. 

  1. Inelul cocktail

Mari, impresionante, colorate, aceste inele se numesc așa pentru că au fost purtate cu precădere şi au intrat în vogă în anii prohibiției, când femeile își etalau rebeliunea purtând inele spectaculoase. Chiar și astăzi, cu ocazia unei petreceri sau a unui eveniment special (dar nu evenimente oficiale) este considerat de bun gust să afişezi un inel cocktail, care poate scoate în evidenţă o ţinută de altfel banală. Atenţie, în cazul unei verighete cu pietre prețioase (diamante, safire, rubine etc.) acest timp de inel se poartă exclusiv la mâna dreaptă.  

  1. Cercei cu diamante

O pereche de cerceii simpli cu diamante, purtați cu un costum închis la culoare sau o rochie de seară, aduc o notă de rafinament care face o ţinută  perfectă. Astfel de cercei pot fi purtaţi și la o ocazie formală, în care trebuie să arăți elegant, dar şi sobru. Un avantaj al acestor cercei este că diamantele sunt ceva mai puțin vizibile decât cele montate pe un inel sau un colier. Aşadar, o astfel de bijuterie este perfectă pentru orice femeie care preferă să se pună în valoare într-un mod  fermecător, dar discret. 

  1. Colier cu pandantiv

Mai devreme sau mai tarziu, vei avea nevoie de un un colier cu pandantiv.  Este bijuteria perfectă care pune în valoare o rochie cu sau fără decolteu. Pandantivul, însă, ar trebui să aibă dimensiunea potrivită: nu prea mare, pentru că riscă să se transforme în ceva asemănător cu un pendul în timpul mersului. Dar nici prea mic, pentru a nu părea aproape invizibil. De asemenea, când alegi un pandantiv, trebuie să ai în vedere forma. Aceasta ar trebui să fie suficient de interesantă încât să atragă atenţia sau să evoce un simbol aproape de sufletul tău. Desigur, nimeni nu spune că ar trebui să ai doar unul. Atât timp cât ai ales un colier dintr-un metal preţios, care se face mai scurt sau mai lung, poţi colecţiona oricâte pandantive doreşti.

  1. Colierul de perle

Acest colier este unul clasic, atemporal. Credeai că îl poţi purta doar seara? Ei bine, nu. În ultimii ani, marile case de modă ne-au arătat cum putem integra cu stil colierul de perle în aproape orice fel de ţinută de zi. Secretul este să alegi un colier cu perle simple, nici prea mici, dar nici prea mari. Arată excelent şi când porţi o cămașă și o pereche de jeansi, şi la un costum gri sau albastru office, şi pe o rochie de cocktail. Un colier de perle nu dezamăgește niciodată, mai ales dacă trebuie să te prezinți cu o anumită eleganță.

  1. Broşa

Este de înţeles dacă până de curând broșa te ducea cu gândul la ţinutele bunicii. Pentru multe femei era o bijuterie a modei de altădată. Ne face plăcere să te anunţăm că nu mai este deloc aşa. De câțiva ani încoace, broșa a revenit, şi pe bună dreptate, pe lista bijuteriilor necesare şi chiar cool. O rochie oarecum banală poate căpăta o alură şic datorită unei broșe prețioase. Desigur, poţi alege un model clasic sau ceva cu totul modern. Alegerea este liberă, cu condiția ca bijuteria să nu fie un gablonţ şi să nu arate ieftin. Dacă vrei o broşă în garderoba ta, alege una dintr-un metal preţios, eventual cu câteva pietre de calitate.

Aşadar, înainte de a cumpăra alte bijuterii, inspiră-te din sugestiile noastre şi îmbogățește-ți colecţia cu o piesă care ţi se va părea la fel de frumoasă şi specială chiar şi peste ani!

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Sabion

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!