Cele mai populare cocktailuri de vară: curiozități și legende

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 iulie 2022, 19:17

The Saint 139 este un nou restobar situat pe Calea Victoriei, unde arta preparării cocktailurilor se îmbină cu un food pairing inedit. Astfel, felurile de mâncare sunt alese în funcție de băutură, nu invers, așa cum se întâmplă de obicei. Având o selecție de aproape 40 de rețete de cocktailuri, The Saint 139 este alegerea ideală pentru a încerca gusturi noi și rețete unice de cocktailuri în această vară!

Vara s-a instalat cu drepturi depline, ceea ce înseamnă că este timpul să ne bucurăm de distracție, soare și de ieșiri în aer liber! În zilele (și nopțile) fierbinți de vară, care este băutura ta preferată care te răcorește instantaneu? Un pahar mare de limonadă proaspătă este o alegere clasică, un ceai dulce de fructe cu gheață este întotdeauna o opțiune bună și pentru acele zile în care distracția începe devreme, un cocktail aromat este perfect pentru a fi savurat în aer liber, la terasă.

  1. Cosmopolitan

Pentru cei cărora le place să savureze un cocktail dulce vara, clasicul și modernul Cosmopolitan este ideal! Gustul revigorant de fructe și culoarea unică a lui Cosmo sunt o combinație extrem de populară! Amestecând vodcă, Cointreau și suc de merișor, Cosmo este un cocktail nemuritor!

Când serialul TV de succes din anii 90, Sex and the City, a fost difuzat pentru prima dată, Cosmopolitan a atins rapid apogeul popularității sale, deoarece a fost băutura preferată a multor personaje din serial.

2. Daiquiri

Daiquiri este un cocktail de vară simplu și ușor de preparat, dulce, proaspăt și absolut irezistibil! Iubit de mulți din întreaga lume, în componența Daiquiri intră doar 3 ingrediente: rom, suc de citrice și zahăr.

Originar din Cuba, din secolul al XIX-lea, Daiquiri a fost creat când un supraviețuitor al unei nave americane care se scufundase a ajuns la mal într-un sat numit…Daiquiri. Desigur, primul lucru pe care l-a făcut a fost să găsească un bar local. Întrucât romul era puțin prea tare pentru a fi băut sec, el a adăugat un strop de suc de lămâie și zahăr pentru a îndulci băutura.

Daiquiri a rămas o specialitate cubaneză, însă a fost adus în cele din urmă în SUA, unde popularitatea sa a crescut constant. După o mențiune în cartea lui F Scott Fitzgerald, Dincoace de Paradis, care a fost publicată în 1920, delicioasa băutură a devenit un mare succes și continuă să fie cocktailul de vară preferat de mulți.

3. Mojito

Fiind unul dintre cele mai populare cocktailuri de vară din întreaga lume, suntem siguri că toată lumea a încercat, sau cel puțin a auzit de iconicul Mojito! Combinând rom alb, suc de lămâie, apă minerală și mentă proaspătă, acest cocktail tradițional cubanez este echilibrul perfect între dulce și o efervescență încântătoare.

În timp ce istoria Mojito este oarecum necunoscută, unele povești sugerează că a fost creat în jurul anilor 1500 și a fost folosit inițial în scopuri medicinale în Cuba. Când pirații au invadat Cuba, băutura i-a fost apoi prezentată lui Sir Francis Drake, care a schimbat ingredientul original cu rom, creând astfel cocktailul pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții astăzi!

De atunci, Mojito a crescut în popularitate și se spunea că este băutura preferată a lui Ernest Hemingway.

Nu doar cocktailurile clasice merită un loc de cinste în lista preferințelor. În această vară, încearcă la The Saint 139 unele dintre cele mai bune cocktailuri, care nu doar că sunt foarte gustoase, dar și arată pe măsură. Fie că sunt rețete reinterpretate ale unor cocktailuri clasice, fie că sunt creații proprii ale barmanilor The Saint, cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău în meniul generos, care cuprinde aproape 40 de rețete.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!