Cele mai comune greșeli în renovarea unui apartament

 Renovarea unui apartament este un proces lung și costisitor atât ca bani, cât și ca timp și energie. Sunt foarte multe elemente și variabile de luat în calcul iar pentru unii oameni poate deveni chiar copleșitor. 

Fiecare proces de renovare este diferit și el depinde de la apartament la apartament și de la echipa la echipa, însă există câteva greșeli comune în toate procesele care pot fi evitate destul de ușor. 

Greșeli întâlnite în renovarea apartamentului

  1. Lipsa unei viziuni pentru rezultatul final 

Asta nu înseamnă că odată ce ai pus prima gletieră pe perete știi exact unde o să vină toate. E vorba de a avea în cap o imagine cât mai clară despre cum va arăta apartamentul la finalul procesului, tocmai pentru a modela procesul astfel încât să se ajungă cât mai aproape de acea imagine. În caz contrar, fără o imagine cât de cât clară, produsul final poate ajunge să nu fie nici pe placul proprietarului, nici pe placul echipei de muncitori. 

  1. Alegerea personalului necalificat

Cu toții avem măcar câte un prieten despre care suntem convinși că „se descurcă el” în genul acesta de activități și pe care am vrea să-l aducem să ne facă și nouă, dar mai ieftin. Ei bine, asta e o greșeală destul de mare și de comună în rândul proprietarilor de apartamente. Angajarea personalului calificat, chiar dacă presupune un cost mai ridicat, asigură o calitate mai bună a lucrării întrucât acesta are informații și are acces la scule profesionale de construcții, precum cele de pe Gletiere.ro. Iar combinația de scule profesionale și oameni calificați are șanse mai mari să ducă la un rezultat bun. 

  1. Nesupravegherea lucrărilor

Supravegherea lucrărilor nu înseamnă statul cot la cot cu meseriașii absolut tot timpul și verificarea fiecărei mișcări. Supravegherea lucrărilor înseamnă verificarea pașilor stabiliți împreună cu muncitorii pentru a vă asigura că lucrarea merge în direcția bună. Ca proprietar, viziunea ta despre cum va arăta apartamentul este cea după care se ghidează muncitorii, astfel că e bine ca, din când în când, să verifici că merge totul în direcția bună și că nu au existat lacune de comunicare care să ducă la o direcție greșită a renovării. 

  1.  Căutarea celor mai ieftine materiale

Cele mai ieftine materiale sunt, de cele mai multe ori, cele care se vor strica cel mai rapid și vor trebui înlocuite sau cele care au cele mai slabe performanțe. În combinație cu o echipa de muncitori profesioniști care să știe să le deosebească și, mai ales, să le și folosească, materialele bune vor asigura calitatea în timp a lucrării. Iar calitatea ar trebui să primeze în astfel de momente, nu acei câțiva lei economisiți, lei pe care oricum vei fi nevoit să-i dai atunci când materialele nu vor fi ce trebuie și se vor defecta.

  1. Lipsa oricăror negocieri de preț cu meseriașii

Meseriașii nu au un preț standard de la care pornesc și pe care să nu-l poți negocia. Fiind un serviciu, prețul o să varieze în funcție de mai mulți factori precum durata și complexitatea lucrării, condițiile în care lucrează etc. Aceste variabile sunt cele care ajută când vine vorba de negocierea unui preț cu meseriașii. Cei mai mulți dintre ei sunt oameni rezonabili și ar putea fi deschiși la negocierea unui preț puțin mai mic în schimbul altor posibile beneficii. Totul ține de modul de comunicare și de punere a problemei. 

Cam acestea ar fi cele mai comune greșeli întâlnite în lucrările de renovare. Cele mai multe pot fi evitate dacă există o comunicare bună între proprietar și echipa de muncitori. 

Sursă foto: Pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!