Ce trebuie să faci în situația în care ai întârziat cu plata la amanet?

Pentru a obține un împrumut rapid și discret, o persoană are nevoie doar de un act de identitate și de bijuterii din aur drept garanție și va ieși din agenția de amanet în numai 5 minute cu banii doriți. 

Pe cât de ușor este de încheiat un astfel de contract, pe atât de ușor de gestionat este, chiar și în situații neprevăzute. Se întâmplă uneori ca termenul scadent pentru restituirea împrumutului să se împlinească găsind persoana în situația de a nu putea achita conform contractului. În aceste cazuri, clientul are la dispoziție două opțiuni: prelungirea contractului sau amânarea datei scadente.

Prelungirea contractului de amanet

Dacă persoana ajunge la data scadentă și se află în imposibilitate de plată, fie că nu are banii, fie că nu se află în localitate, fie a uitat pur și simplu, acest lucru nu înseamnă neapărat că agenția își va recupera banii prin păstrarea bijuteriilor. 

Există posibilitatea prelungirii contractului, chiar și la maximum 5 zile de la data scadenței, cu plata comisionului aferent fiecărei zile care a trecut de la încheierea contractului. 

Acesta are o valoare care depinde de suma împrumutată: 

  • pentru sume mai mari sau egale cu 10000 lei, comisionul este 0,1% din suma/zi;
  • între 5000-9999 comisionul este 0,2%/zi;
  • sub 5000 lei, comisionul este 0,3%/zi.

 Contractul se poate prelungi de câte ori dorește clientul, prin plata acestui comision.

Amânarea datei scadente

În momentul încheierii contractului de împrumut prin agenția de amanet, este bine ca persoana să cunoască toate posibilitățile de gestionare a acestuia, astfel încât să-și poată recupera bijuteriile oferite drept garanție. În acest sens, clientul mai are la dispoziție o soluție prin care poate evita păstrarea garanției de către casa de amanet și anume, amânarea datei de restituire a banilor.

Citeste si: De unde poți cumpăra aur la un preț convenabil?

Dacă a trecut de data plății și nu dorește să prelungească împrumutul, persoana poate solicita o amânare în termen de maximum 15 zile de la scadență. De abia după perioada de amânare, dacă nu plătește nici acum, bunurile sale de aur intră în proprietatea agenției de amanet și contractul se închide.

În concluzie, neplata la timp a împrumutului la amanet nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare și un act care să aibă consecințe definitive. Clienții au la dispoziție un contract flexibil și avantajos, pe care îl pot gestiona ușor. La maximum 5 zile de la data scadentă, pot prelungi contractul, cu plata comisionului datorat pe număr de zile, iar în maximum 15 zile de la termenul scadent, pot solicita o amânare de plată.

Ambele soluții sunt ușor de accesat atât în serviciul amanet în agenție, cât și prin intermediul serviciului amanet de acasă, prin câteva click-uri din contul personal de pe site-ul agenției. Pentru mai multe detalii și lămuriri, întotdeauna consilierii casei de amanet sunt la dispoziția clienților, răspunzând întrebărilor și gestionând situațiile neprevăzute care pot apărea din momentul semnării contractului și până la momentul închiderii acestuia.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!