Ce beneficii aduc locuinței piesele de mobilier clasice?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/nWidMEQsnAQ 

Stilul de viață alert, stresul și volumul mare de muncă, la care se adaugă orele petrecute la birou și timpul pentru navetă, ne fac tot mai mult să ne dorim un ”acasă” bun și primitor, în care accentul cadă pe confort, eleganță și simplitate.

Indiferent de vârstă, pandemia a schimbat modul în care oamenii percep piesele de mobilier clasice, moștenite sau achiziționate de la târguri, însă pline de istorie și povești ale proprietarilor din trecut. 

Deși, în momentul de față, la mare căutare sunt piesele de mobilier create din MDF sau Pal melaminat, nu sunt puțini clienții care scot sume considerabile de bani din buzunar pentru a cumpăra mobila clasica de la Hobby Mobila

Spre deosebire de mobila modernă, cea clasică se caracterizează prin originalitate și strălucire, care nu piere chiar și după ani întregi de utilizare. Dat fiind că sunt realizate din lemn masiv, acestea trec testul timpului și creează o locuință primitoare, chiar și pentru cei mai exigenți clienți.

Sunt multe amintiri care îi leagă pe oameni de mobilierul clasic. Patul din lemn masiv le aduce aminte de casa bunicii, la fel și scaunele, mesele sau birourile, dulapurile, etc. care au făcut parte din copilăria adultului de azi.

Nu există îndoială că mobilierul clasic, ușor antichizat, oferă o multitudine de opțiuni și stiluri, astfel încât se pot încadra cu succes în orice locuință creată urmând întocmai dorințele și nevoile proprietarilor.

De cealaltă parte, trebuie menționat că mobilierul în stil clasic sau vechi, după cum îi spun tinerii, are avantajul de a fi eco-friendly. Nu puțini sunt cei care au moștenit piese de mobilier unice, care apelează la ajutorul restauratorilor pentru a le da o nouă viață. 

De cealaltă parte, mobilierul clasic își păstrează sau chiar crește valoarea odată cu trecerea timpului, spre deosebire de mobila contemporană, creată în producție de masă, din MDF sau PAL. Îngrijit corespunzător și ceruit cel puțin de două ori pe an, mobilierul clasic își va păstra frumusețea încă două generații. 

Mobilierul clasic oferă eleganță și flexibilitate în amenajare

Mobilierul în stil clasic are avantajul de a-și păstra frumusețea și calitatea de-a lungul anilor, fără a-și pierde din valoare. Simplitatea, echilibrul și armonia sunt doar câteva dintre punctele tari ale acestui stil de mobilier, putând fi amplasat atât în camera de living, cât și în cea destinată oaspeților.

Totodată, mobilierul clasic se remarcă prin frumusețea naturală a lemnului masiv, utilizarea decorațiunilor și a sculpturilor manuale, precum și inserția de țesături naturale sau alte finisaje, capabile să accentueze esența lemnoasă.

Lemnul masiv poate da naștere unor piese de mobilier unice, atemporale, create după dorințele clienților (se pot realiza și pe comandă). Mai mult, mobila clasică este cea care oferă unei locuințe personalitate și rafinament, îmbinând armonios detaliile și elementele decorative cu accesoriile în culori vii, specifice decorului contemporan. Un ultim element, la fel de important, este durabilitatea. Îngrijit și tratat corespunzător, lemnul masiv își păstrează rezistența, ba mai mult, valoarea va crește cu fiecare an ce trece. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!