Câteva sfaturi de care să ții cont pentru a alege electrocasnicele din bucătărie

Prepararea și coacerea sau prăjirea meselor, conservarea alimentelor, spălarea vaselor…. electrocasnicele sunt omniprezente în orice tip de bucătărie, fie ea mai mică, fie ea mai mare, fie ea mai clasică, fie ea mai tradițională.

Iată care sunt sfaturile de care să ții cont pentru a alege cele mai importante electrocasnice, precum frigidere, aragazuri, plite sau cuptoare.

Fii atent la consumul de energie. Bucătăria este un loc energivor prin excelență, deoarece aici există multe aparate electrocasnice pe care le folosim. Acestea sunt clasate în funcție de nivelul lor de consum. 

Cel mai bine ar fi să alegi aparate care au măcar clasa A. Diferența la buget se va resimți foarte repede. Cel mai bine ar fi să alegi un frigider cu un congelator integrat sau plăci cu inducție care îți permit să faci până la 40% economii.

Un aragaz sau o plită în funcție de  felul în care pregătești masa. Un aragaz cu un cuptor integrat nu ocupă atât de mult loc iar plăcile vitroceramice sunt foarte ușor de curățat. Plăcile pe inducție sunt destul de scumpe dar mai economice pe termen lung. 

Aparatele electrocasnice pentru o bucătărie mai mică. Amenajarea unei bucătării mai mari sau mai mici  nu este același lucru. Pentru suprafețele mai limitate este în mod logic să alegi aparatele electrocasnice adaptate pentru a optimiza locul unde pregătești mesele. Ai nevoie deci de frigidere mai compacte, chiar încastrabile, de cuptoare sau mașini de spălat vasele încastrabile și ele sau cât mai mici sau mai compacte.

Un frigider în funcție de numărul de guri de hrănit. Un model cu o ușă sau cu două, mai compact sau American… chiar ai de unde alege. În orice caz, un frigider este un must-have în bucătărie. Alegerea ta ar trebui să depindă înainte de toate de numărul de persoane din casă. 

O hotă murală pentru a elimina mirosurile. Hota este un accesoriu indispensabil pentru a elimina mirosurile neplăcute din bucătărie. Cel mai bine ar fi însă să te echipezi cu un model mai performant și mai silențios. Hota murală este cea mai recomandată datorită filtrului său disimulat care vine cu un plus de confort. De asemenea, cea din sticlă sau cea cu mai multe becuri participă la crearea celei mai frumoase ambianțe.

Nu negija nici designul. Pentru a face diferența, unii fabricanți rivalizează în inovații pentru a concepe mereu aparate mai design. Iar în zilele noastre, aparatele electromenajere au un loc extrem de important atunci când vine vorba despre decorarea bucătăriei.

Nu ezita deci să te joci cu Materialele și cu cele mai frumoase sau moderne modele de aparate electrocasnice pentru a obține cea mai modernă și mai personalizată bucătărie.

Un alt sfat important de care să ții cont- dacă ai un buget stabilit, știi ce aparate electrocasnice să alegi și ce dorești de la ele, mai trebuie doar să stabilești stilul acestora. În bucătăriile mai moderne sau de lux, oțelul inoxidabil este opțiunea cea mai populară. Este durabil și solid, este elegant și ușor de curățat.

Și atunci când alegi aparatele electrocasnice, mai trebuie să ții cont și de felul în care mânerele acestora butoanele, lumina sau ecranul tactil se integrează în aparența generală. 

Nicio bucătărie nu este completă fără aparatele electrocasnice ultimul răcnet. Sunt cele mai importante, forța motrică a acesteia. De la noi din bucătărie și sunt un ajutor de preț în eforturile noastre de a prepara cele mai delicioase preparate. Dar, cele mai bune și cele mai frumoase electrocasnice,  nu numai că pot completa de minune și ameliora estetica bucătăriei, ci ne pot și simplifica viața.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!