Cărți pe care le vei citi dintr-o răsuflare

Ultimul update Vineri, 06 martie 2020, 11:50

Cititoarele înfocate știu cât de importantă este o lectură bună pentru a schimba cursul unei zile mohorâte sau al unei săptămâni grele. Dacă îți place să te relaxezi cu o carte în fiecare zi sau măcar în weekend, trebuie să le alegi pe cele pline de suspans sau dramă. Vei termina o astfel de carte în aproape câteva ore – timp în care vei reuși să te deconectezi de viața reală și de posibilele probleme pe care le întâmpini. Iată câteva recomandări:

Zece negri mititei, Agatha Christie

Agatha Christie este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea literară, fiind numită scriitoarea cu cele mai multe cărți bestseller de Guinness World Records. Aceasta a trăit între anii 1890-1976 și este autoarea a 66 de romane. „Zece negri mititei” este un roman polițist care se concentrează pe rezolvarea unei serii de crime suspicioase. În plan principal se află opt persoane care se întâlnesc pe o insulă izolată, în urma primirii unor invitații. Aceștia sunt acuzați de crime printr-o înregistrare audio și li se cere să își pregătească o apărare. 

După acest moment, morțile suspecte care încep să aibă loc îi provoacă pe fiecare să descopere adevărul. Universul Agathei Christie nu permite însă o rezolvare atât de simplă a misterelor, așa că te vei găsi imediat în poziția de detectiv. Autoarea a descris această carte drept cea mai greu de scris pentru ea, dar, în același timp, romanul s-a bucurat de un succes imens și a devenit cea mai bine vândută carte a genului mystery din lume. Dacă nu o ai încă pe lista de preferate, nu trebuie să ratezi șansa de a desluși un mister atunci când realitatea nu te mulțumește îndeajuns.

Marile minciuni nevinovate, Liane Moriarty

Dacă titlul îți sună cunoscut este posibil să fii familiarizată cu serialul care poartă același nume și care le are în rolurile principale pe Nicole Kidman și Reese Witherspoon. Povestea urmărește un grup de femei care se împrietenesc prin diferite circumstanțe și care poartă poveri ale relațiilor toxice, abuz sau probleme financiare. Secretele sunt obișnuite în micul oraș de la malul mării în care locuiesc și dramele ajung cu ușurință la urechile tuturor cunoscuților. 

Fie că este vorba de certuri între soți sau conflicte între copii, viața de familie și cea socială este îngreunată de bârfe și speculații. Celeste, Madeline, Jane, Bonnie și Renata sunt femei puternice, iar vulnerabilitatea lor stă chiar în încercarea de a se integra în societate fără a atrage atenția. Punctul culminant este și cel care le va lega pe viață. Cartea a devenit bestseller de top în New York Times și a reușit să atragă inclusiv admirația gigantului Stephen King, care o numește „amuzantă și înfricoșătoare“. În acest caz, trebuie să apară obligatoriu pe lista ta de lecturi pentru anul acesta.

Cărți pe care le vei citi dintr-o răsuflare

Tot ce nu ți-am spus, Celeste Ng

Celeste Ng își face ușor loc pe podiumul scriitorilor de succes, care reușesc să surprindă cu fiecare carte lansată. În „Tot ce nu ți-am spus”, aceasta conturează un destin tragic, despicat într-o poveste mai lungă. Secretele unei familii, rasismul manifestat de societate, dar, mai ales, presiunile pe care le pun oamenii pe ei înșiși au repercursiuni grave. Majoritatea oamenilor le observa când e deja prea târziu, iar asta duce la deznodăminte sfâșietoare și vieți sacrificate. 

De șase ani a avut nevoie autoarea pentru a finaliza romanul și a declarat că multe dintre poveștile familiei sunt inspirate chiar din viața acesteia. Celeste Ng s-a născut în America, însă părinții ei s-au mutat din China în anii ‘60. Misterele prezentate în carte pot fi cu ușurință parte din viața oricărei familii ai cărei membri știu prea puțin unul despre celălalt.

Cărțile misterioase sunt cel mai bun leac împotriva stărilor melancolice care apar în timpul iernii. Vindecă-te cu un morman de cărți care te vor aștepta cu loialitate în fiecare seară sau dimineață, în funcție de momentul zilei pe care îl preferi pentru lectură.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!