Care sunt cele mai populare materiale textile utilizate pentru copii?

De Unica.ro, pe

Atunci când ai copii, ceea ce folosești pentru  sănătatea și confortul lor este o prioritate pentru tine. Știi cât de sensibilă este pielea lor și cât de mult au nevoie de confort și libertate în dezvoltare. Este cunoscut faptul că fibrele naturale sunt cel mai indicat a fi folosite pentru articolele destinate copiilor, dar ce faci ca să ai și protecție? Din fericire, piața articolelor pentru copii dispune de game variate de materiale și modele , atât pentru îmbrăcăminte cât și pentru lenjerii de pat.

Ce materiale textile folosim pentru îmbrăcămintea celor mici?

Hainele din fibre naturale ocupă un loc fruntaș în alegerea părinților în ceea ce privește  vestimentația copiilor. Dacă iarna cauți să îi oferi copilului haine călduroase, care îl protejează de frig și vânt, vara încerci să-i oferi confort termic printr-o vestimentație care asigură aerisire. Astfel la hainele de iarnă se folosesc materiale textile precum bumbac, finet, lână. Materiale care sunt călduroase, absorb umezeala și oferă un confort termic sporit. Pentru hainele de vară se recomandă inul, care este o fibră naturală cu proprietăți deosebite, dar la fel de potrivite sunt  bumbacul și vâscoza.

De asemenea, copiii au nevoie în activitățile lor și de protecție împotriva umezelii, situație în care poți încerca să folosești  fibre sintetice, cum ar fi poliester sau nylon, care sunt eficiente în perioadele cu vreme ploioasa. La fel ca fibrele naturale și cele sintetice sunt durabile și de ușor de întreținut.

Care sunt cele mai populare materiale textile utilizate pentru copii?

Cum alegem textilele pentru camera copilului?

Somnul este foarte important în dezvoltarea copilului tău, așa ca locul unde doarme trebuie să asigure siguranță și confort sporit. Materialele textile preferate atunci când alegi lenjeria pentru patul copilului tău sunt bumbacul și finetul. Dacă bumbacul este folosit atât iarna, cât și vara, finetul este preferat în anotimpul rece, fiind un material puțin mai gros. Pentru ca cel mic să fie încântat și atras de locul în care doarme, materialele textile folosite pentru lenjeriile de pat pentru copii pot fi imprimate cu diferite modele, care mai de care mai colorate, cu diferite personaje din desenele animate preferate ale copilului, cu animale sau diferite peisaje de poveste. Pe lângă lenjeriile de pat, apărătorile folosite la pătuțurile copiilor mici sunt tot din materiale textile, deseori asortate lenjeriei.

Pentru ideea de spațiu confortabil și călduros, camera copilului trebuie accesorizată și cu perdele, care de obicei sunt din in, organza sau voal. De asemenea, perdelele pentru camera copilului se găsesc cu diferite imprimeuri colorate.

Jucăriile textile

Pe lângă îmbrăcăminte și lenjerii de pat, pe piața textilelor pentru copii sunt foarte multe jucării, realizate din diferite tipuri de materiale textile, personaje din bumbac cu diferite tipuri de umpluturi, hipoalergenice și bio certificate. Fetrul, de asemenea, este folosit pentru diferite jucării, cărți senzoriale, care au pe lângă acest fetru si alte materiale (mătase, organza, satin, viscoză, dantelă ) și chiar decorațiuni pentru camera copilului. De asemenea acest material se poate folosi în joaca cu copilul pentru a crea propriile decorațiuni, fiind foarte ușor de decupat și lipit.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!