#ArtăPentruEducație este despre copii și tineri care își găsesc calea prin pictură

De Unica.ro, pe

49 de copii și tineri cu vârste între 7-18 ani participă la cea de-a doua ediție a concursului de pictură #ArtăPentruEducație, care se derulează în această perioadă la București. Concursul este dedicat copiilor și tinerilor care provin din medii defavorizate și pune în joc patru premii și patru mini-granturi pentru proiecte de implicare în comunitate.

Inițiat și derulat de Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială, concursul își propune să crească interesul pentru pictură, să promoveze pictura ca metodă de dezvoltare personală și să stimuleze dezvoltarea abilităților de viață și implicarea în comunitate în rândul copiilor și tinerilor din medii defavorizate. Aceștia provin din familii vulnerabile, numeroase, care se confruntă cu lipsa unui venit stabil, condiții precare de locuit și un mediu de viață nesănătos. De cele mai multe ori sunt afectați de fenomenul violenței în familie, izolare și marginalizare socială și riscă să părăsească timpuriu școala, educația nefiind o prioritate. Concursul vine în întâmpinarea acestor situații, oferind contextul și mijloacele pentru stimularea creativității copiilor și dezvoltarea lor personală și socială.

#ArtăPentruEducație este despre copii și tineri care își găsesc calea prin pictură

Prima ediție a concursului a avut loc la Iași în 2021, cu 59 de copii și tineri provenind din 9 asociații și centre. Aceștia au pictat despre pasiunile pe care le au și cum se pot transforma acestea într-o meserie, care să îi ajute să își construiască un viitor. Cea de-a doua ediție are ca temă primăvara, atmosfera și bucuria pe care aceasta le aduce. Cei 49 de copii și tineri participanți provin din 6 asociații și centre din București, Bacău și județul Vâlcea. Având la dispoziție câte un kit de pictură, aceștia au realizat fiecare câte o lucrare ce intră în jurizare pe 25 februarie. În paralel se va desfășura votul de popularitate al publicului, pe Facebook, iar pe 7 martie sunt dezvăluiți câștigătorii, în cadrul unui eveniment ce va găzdui licitația lucrărilor, la București.

#ArtăPentruEducație este despre copii și tineri care își găsesc calea prin pictură

Câștigătorii celor 4 premii primesc pe lângă premiul în sine și o sponsorizare în valoare de 1,300 lei pentru a dezvolta o mini-acțiune împreună cu colegii lor, prin care să îmbunătățească ceva în comunitatea sau centrul lor în perioada martie – aprilie. Lucrările finaliste vor fi expuse în cadrul evenimentului și vor putea fi licitate de către invitați, sumele strânse fiind donate mini-acțiunilor. În plus, toți cei 49 de copii și tineri participanți vor primi cadouri și diplome de participare.

Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială a fost înființată în anul 2016 la Iași, iar în prezent își desfășoară activitatea atât la Iași, cât și la București; programele și activitățile asociației acoperă întreaga țară. Misiunea #AntoniaPentruEducație este să sprijine copiii cu risc mare de abandon școlar să-și continue studiile și să susține elevii olimpici să facă performanță. Asociația Antonia prețuiește potențialul tuturor copiilor și tinerilor de a evolua profesional și de a deveni cetățeni responsabili și implicați. Mai multe detalii despre asociație sunt disponibile AICI sau pe canalele social media de Facebook sau Instagram.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!