Arde calorii în timp ce te distrezi

Este o artă să îmbini utilul cu plăcutul, dar când asta te ajută să arzi calorii plăcerea este cu atât mai mare. Ai foarte multe ocazii de a face lucruri distractive care în același timp sunt consumatoare de energie și toate sunt în folosul stării tale de bine fizice și psihice. 

Cu bicicleta la șosea

Vremea se încălzește, ziua este din ce în ce mai lungă, așa că nu te oprește nimic să ieși cât se poate de des cu bicicleta la șosea, în parc, pe acolo pe unde se poate, sau prin împrejurimi. Poți să faci asta singură sau cu amicele tale. Nu rata nicio ocazie să pedalezi câteva ore, căci mersul pe bicicleta este cea mai bună cale prin care te vei binedispune.

Pentru a te simți cu adevărat bine, folosește o bicicleta dama pentru că este perfect adaptată pentru tine și îți va fi mult mai ușor să o folosești.

Și dacă nu știai, află și că efortul depus pe bicicletă are efecte miraculoase pentru musculatura picioarelor și a feselor. Mișcarea repetitivă a pedalatului are efect asupra gambei, coapselor și feselor, iar o oră de mers pe bicicletă arde de la 250 până la 400 de calorii, în funcție de viteză și de dificultatea drumului.

Dansează cu poftă

De fiecare dată când ai ocazia, dansează cu poftă. Muzica și dansul sunt un tonic pentru psihic și o sursă de endorfine care te vor face pur și simplu fericită. Dansează în club, acasă, la cursurile de dans. Dansează oriunde se poate și de fiecare dacă când ai chef. 

Este bine să știi că muzica ritmată te poate ajuta sa te miști mai repede atunci când faci lucrurile plictisitoare în casă, precum curățenie, ordine în șifonier, călcat sau preparat ceva de mâncare. 

Dansul poate să fie o alternativă perfectă dacă nu-ți place să mergi la sală. Alternativa este să participi la cursuri de dansuri latino-americane. Acestea sunt cele care te pot ajuta să scapi și de 400 de calorii într-o oră. Salsa, Cha-cha, Mambo sau Rumba sunt cele mai utile, pentru că ritmul este alert, iar mișcările complexe ale dansurilor latino solicită întreaga musculatură. Cele mai intens mobilizate sunt musculatura picioarelor și a mâinilor. 

Dacă ai probleme cu musculatura abdominală, încearcă belly dance. Face minuni și pentru şolduri, coapse şi braţe, dar este unul din dansurile care solicită mult şi muşchii spatelui.

La shopping

O repriză de cumpărături pentru sufletul tău, singură sau împreună cu prietenele, este o combinație perfectă între distracție și o cale simpatică prin care poți arde calorii. Dar ca să combini avantajele cu beneficiile trebuie să respecți câteva reguli simple:

  • Mergi cât se poate de mult pe jos. Ideal este să mergi la mall fără mașină. 
  • Nu folosi niciodată scările rulante sau ascensorul.
  • Nu mânca nimic în restaurante, nici măcar o salată (dressing-ul este hipercaloric).
  • Bea apă și eventual cafea fără zahăr (are marea calitate de a accelera metabolismul).
  • Vizitează fiecare magazin din mall de două ori. Prima dată fără să cumperi nimic, a doua oară ca să iei ceea ce vrei. Vei dubla în felul acesta numărul de pași făcuți și vei alege mai bine ce cumperi.

Un pont bun: când urci scări nu pune toată talpa piciorului pe treaptă, ci doar jumătate. Acest gest simplu antrenează bine toată musculatura feselor și a părții anterioare a coapselor. Dacă urci în felul acesta, ai să simți cum musculatura lucrează cu fiecare treaptă. 

Una peste alta, trei, patru ore petrecute în mall, în mișcare, te pot scăpa de 200-300 de calorii, ceea ce nu-i deloc puțin!

Sunt multe alte moduri în care poți arde calorii, distrându-se, altele decât cele de mai sus. Plimbatul unui cățel, jocul de biliard, patinajul cu role, grădinăritul și încă multe altele. Alege ce-ți place și arde calorii distrându-te!

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!