Aragaz electric sau pe gaz? Care sunt aspectele pe care să le iei în calcul pentru a alege modelul potrivit 

Ultimul update Luni, 30 mai 2022, 12:34

Aragazul este unul dintre cele trei elemente principale ale unei bucătării, alături de frigider și de masa de lucru. Acesta ajută la prepararea mâncărurilor și poate fi considerat un produs electrocasnic minune. Dacă ți s-a stricat aragazul și nu știi ce model să alegi sau dacă te-ai mutat la casă nouă și ai dubii în privința aragazului ideal, în continuare îți vom prezenta câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de achiziție. Vei observa că va fi mult mai ușor dacă vei acorda atenție acestor criterii și, la final, vei achiziționa aragazul perfect pentru bucătăria ta! În cazul în care nu știi ce marcă să alegi, îți recomandăm să optezi pentru un aragaz Beko

Racordarea la utilități 

Te-ai mutat la casă și te bucuri pentru fiecare avantaj pe care îl descoperi, în raport cu locuitul la bloc. Ai o casă cochetă, într-o zonă liniștită din afara orașului, iar singurul minus ar fi racordarea la utilități. Dacă nu beneficiezi de racord la gaze naturale și vrei să începi să gătești cât mai repede, cel mai simplu ar fi să optezi pentru un aragaz electric și să nu îl schimbi ulterior. Chiar dacă, la un moment dat, te vei bucura de racordarea la gaze naturale, vei descoperi că este mai simplu să gătești la un aragaz electric, mai ales dacă optezi și pentru alimentarea de la panouri solare.

Controlul precis al căldurii 

Aragazul cu gaz este net superior aragazului electric când vine vorba despre controlul precis al căldurii. Flacăra poate fi potrivită extrem de ușor, astfel încât să te asiguri că preparatele tale vor fi delicioase și se vor găti perfect. Probabil știi și tu cât este de neplăcut să vrei să gătești o rețetă destul de sensibilă și să constați că s-a ars sau că preparatul a rămas crud. 

Ce tipuri de preparate gătești cel mai des? 

Un aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul este legat de tipurile de preparate pe care le gătești în mod frecvent. Dacă de obicei folosești și cuptorul, atunci îți recomandăm să optezi pentru un aragaz electric. Acest tip de aragaz s-a dovedit mai eficient în cazul coacerii, deoarece căldura se distribuie uniform și nu vei avea surprize neplăcute în ceea ce privește gradul de rumenire al preparatelor. 

Timpul acordat întreținerii 

Foarte multe persoane consideră că aragazele electrice sunt mult mai simplu și rapid de curățat și întreținut decât cele cu gaz și putem confirma acest aspect. Plita aragazului este mult mai simplu construită și are o suprafață netedă, ce se șterge ușor. Aragazele cu gaz au grătare detașabile și arzătoare sigilate și, de asemenea, butoane care se scot destul de greu, ceea ce va crește durata acordată întreținerii și curățării acestora. 

Alte aspecte importante 

Indiferent de tipul aragazului, ar trebui să acorzi importanță și următoarelor aspecte: 

  • puterea maximă: probabil ai observat de-a lungul timpului că unele aragaze au o putere mai mică, iar altele sunt mai eficiente, motiv pentru care trebuie să iei în calcul și puterea maximă; 
  • treptele de setare a puterii: mai multe trepte pentru setare înseamnă că vei putea să controlezi mai bine puterea de gătire, astfel încât preparatele să se gătească uniform și în timpul pe care l-ai preconizat; 
  • în cazul aragazelor electrice, foarte importantă este funcția Pan Detection, care te scutește de timp prețios și care îți va face viața mai ușoară, detectând automat suprafața vasului și pornind plita. 

Acestea au fost doar câteva dintre criteriile pe baza cărora poți alege aragazul perfect pentru tine. Nu uita că nu există un model de aragaz care gătește cel mai bine în funcție de alimentarea acestuia, ci un aragaz care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!