Aparatul dentar pentru copii – beneficii și recomandări

De Unica.ro, pe

O dantură îngrijită este importantă nu doar pentru partea estetică, ci și pentru sănătatea întregului organism.

Din acest motiv este deosebit de important să îi învățăm pe cei mici despre beneficiile unui consult, mai ales că, de cele mai multe ori, copiii noștri au nevoie de aparat dentar. Chiar studiile au demonstrat că 1 din 2 copii se confruntă cu o astfel de problemă. Nu evita vizita în cabinetul ortodontului și încearcă să-i explici cât mai bine micuțului tău despre beneficiile unui zâmbet sănătos.

Dacă și tu consideri că cel mic are nevoie de ajutor specializat, încearcă inițial să te interesezi despre toate beneficiile aduse de purtarea unui aparat dentar, apoi explică-i pe înțelesul lui importanța acestuia. Mai mult, dacă nu știi exact la ce servicii să apelezi, gândește-te că, datorită internetului, ai la dispoziție o mulțime de variante. Trebuie doar să analizezi cu atenție și să o alegi pe cea mai bună. Poți opta, de exemplu, pentru aparat dentar Valcea și cu siguranță recenziile celorlalți pacienți îți vor fi de folos. Iată câteva aspecte pe care să le iei în calcul înainte de a merge cu cel mic la stomatologie:

Ce face aparatul dentar și de ce trebuie purtat

Aparatul dentar are rolul de a așeza dinții într-o poziție corectă și sănătoasă. Să presupunem că micuțul tău suferă de anumite anomalii dentare. Două din cele mai frecvente probleme în acest sens sunt lipsa spațiului dintre dinți sa suprapunerea acestora. În aceste situații nici mușcătura nu este una tocmai corectă și, mai mult, igienizarea danturii este destul de dificilă, existând un risc mult mai mare pentru apariția cariilor. Din acest motiv, specialiștii recomandă să mergi cu copilul la un prim consult imediat ce împlinește vârsta de 7 ani.

Aparatul dentar pentru copii – beneficii și recomandări

Cum alegi aparatul dentar potrivit

Este important să ții cont de sfaturile specialiștilor atunci când vine vorba de sănătatea copilului tău. În ceea ce privește aparatul dentar, trebuie să știi că acesta poate fi unul fix sau unul mobil. Primul reprezintă și cea mai des folosită variantă de corectare a anomaliilor, iar perioada de tratament durează într 18 și 24 de luni. În acest caz, copilul tău trebuie să aibă între 8 și 15 ani. Pe de altă parte, aparatul dentar mobil este recomandat chiar de la vârsta de 4 ani, deși acestea sunt cazuri destul de rare.

Aparatul dentar pentru copii – beneficii și recomandări

Ce alimente nu poate consuma copilul care poartă aparat dentar

Atunci când te-ai gândit pentru prima oară că cel mic are nevoie de aparat dentar, cu siguranță cel puțin o persoană ți-a zis că o să-ți fie destul de dificil în ceea ce privește noul lui regim alimentar. În realitate, situația nu este chiar atât de complicată, dar trebuie să respecți 2 reguli esențiale.

●        Evită alimentele care pot deteriora brackeții: cele lipicioase, tari, crocante sau înghețate;

●        Asigură-te că cel mic are o igienă corespunzătoare.

Așadar, dacă micuțul tău nu a ajuns deja pe scaunul medicului stomatolog, ar fi bine să programezi o vizită în cel mai scurt timp. Chiar dacă acesta nu se confruntă cu probleme grave, consultul periodic este benefic pentru menținerea sănătății dinților.

Sursă foto – Canva

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!