Amenajarea bucătăriei: ce trebuie să înlocuiești pentru a avea una modernă

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din locuință. Acolo îți prepari micul dejun dimineața devreme și iei prima gură de cafea. Tot acolo gătești mesele importante pentru familie sau pentru cei dragi. Cu puțină inspirație, poate fi mai mult decât un loc de gătit sau luat masa. Ai nevoie de câțiva pași practici pentru a amenaja locul într-unul modern, care să ofere pentru întreaga casă un alt ambient. 

Pentru început, trebuie să înlocuiești tot ce este vechi și nu mai este pe deplin funcțional, cum ar fi:

Aragazul și cuptorul

O rețetă delicioasă înseamnă o mâncare gătită bine. Pentru asta, ai nevoie de un cuptor sau o plită care să își facă eficient treaba. Unde mai pui că vechiul aragaz nu oferă un design plăcut, nu-i așa? Astfel, este timpul să înlocuiești cuptorul și aragazul cu ultimele modele. 

Poți alege o plita inductie, care nu doar că îți va transforma vizual întreaga bucătărie, dar ai și posibilitatea să gătești corespunzător fiecare preparat. Transferul de căldură este instant și consumul electric, minim. Mergi pe o variantă modernă și în ceea ce privește cuptorul. Odată achiziționate, vor deveni parte din decor și nu doar că îți va veni de drag să gătești, dar bucătăria ta va fi transformată complet. 

Masa și scaunele

În bucătărie este nevoie ca spațiul să nu fie încărcat cu prea multe piese de mobilier, mai ales dacă ai una îngustă. Pentru o bucătărie mică, este și mai dificil să o transformi într-o încăpere cu toate utilitățile. Indiferent de dimensiunea acesteia, trebuie ca masa și scaunele să completeze restul mobilierului, pentru un aer modern. 

Alege o masă de bucătărie pliantă pentru un spațiu mic, precum și două scaune de bar. Într-un spațiu mai mare, optează pentru o masă care să aibă forma celorlalte piese de mobilier. Dacă ai dulapuri pătrate, atunci alege și masa în același stil. 

Electrocasnicele și obiectele vechi

Se regăsesc la tine în bucătărie boluri ciobite, electrocasnice care nu mai funcționează sau farfurii cu modele învechite? Este timpul să scapi de ele, pentru că nu te vor putea ajuta în vreun fel. Dacă nu vrei să le arunci de tot, atunci pune-le în cutii în debara, doar nu le lăsa la vedere. 

În schimb, pentru o notă de modernitate în bucătăria ta, îndreaptă-te către electrocasnice și ustensile de ultimă generație, cum ar fi:

  • aparat de gătit cu aburi;
  • robot de bucătărie modern;
  • uscător de salată;
  • friteuză cu aer cald;
  • espressor automat;
  • aparat de gofre.

Ca să nu încarci spațiul, găsește-le un loc în dulap și utilizează-le doar când ai absolută nevoie de ele.

Alimentele lăsate la vedere

Din ușurință, alimentele care sunt cele mai des folosite la gătit (ulei, făină, orez, paste etc.) sunt lăsate la vedere, undeva pe blatul din bucătărie. Acest obicei nu face decât să încarce spațiul. În schimb, ce te poate salva, dacă faci acest lucru, sunt recipientele special concepute pentru a depozita alimentele.

Le găsești atât pentru alimentele menționate mai sus, cât și pentru pâine sau fructe, de exemplu. Vor oferi un aer modern bucătăriei tale, transformându-se, totodată, în obiecte de design. 

Transformă bucătăria într-un loc unde să intri și să gătești cu plăcere. Uită de clasica amenajare și gândește soluții creative pentru a fi un spațiu modern. Vei vedea că mâncarea va avea alt gust, iar starea de bine ți se va schimba. Ia în vedere cele prezentate mai sus și apucă-te de treabă. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!