Află tot ce trebuie să știi despre hrănirea corectă a prietenului tău canin!

Tocmai ți-ai luat un cățel și deja îl îndrăgești, dar îți dorești să știi cum trebuie să îl hrănești corespunzător, pentru ca acesta să se dezvolte armonios și pentru ca mai târziu să își păstreze sănătatea? 

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre hrănirea prietenului tău canin, despre hrana umedă, conserve caini, dar și despre hrana uscată pentru care poți opta! 

Hrană umedă, conserve câini – informații generale

Hrana umedă oferă mai multe avantaje blănosului tău în comparație cu cea uscată, dar cea din urmă este mai confortabilă pentru tine în privința prețului, a păstrării curățeniei și a manevrării acesteia. Cățeii vor prefera întotdeauna hrana umedă la conservă sau la plic, deoarece aceasta are un gust și un miros mai intens, pe placul acestora. În plus, acest tip de hrană are un impact pozitiv asupra sănătății prietenului tău canin, deoarece o cantitate semnificativă de lichid ajunge în corpul acestuia prin intermediul mâncării umede, acest lucru având un effect pozitiv asupra sănătății blănosului tău. Așadar, hrana umedă este recomandată cățeilor care nu consumă suficientă apă în timpul unei zile. În cazul unui câine supraponderal, hrana umedă este, de asemenea, alegerea ideală. În cazul în care cățelului tău îi place să mănânce și are probleme cu greutatea, trebuie să știi ca hrana umedă îi va controla mai ușor greutatea, deoarece acesta va putea mânca mult, dar fără a depăși numărul de calorii recomandate, datorită conținutului energetic redus dintr-o porție conținută de hrana umedă. 

Hrana uscată 

Hrana uscată oferă prietenului tău canin un conținut ridicat de calorii. Așadar, cu o cantitate mică îți vei putea hrăni cățelul, iar acesta se va menține sătul. Așadar, hrana uscată este considerate o soluție economică, dar și cea mai puțin poluantă pentru mediul înconjurător, deoarece se utilizează mai puține materiale pentru împachetarea acesteia. În plus, hrana uscată îți oferă și avantajul manevrării facile, dar și păstrării curățeniei, deoarece în urma acesteia nu vor rămâne pete lipicioase pe podea, chiar dacă bucățele din aceasta vor ajunge pe lângă bol. În plus, hrana uscată este ușor de transportat dacă alegi să călătorești împreună cu prietenul tău blănos!

Există posibilitatea combinării hranei uscate cu cea umedă?

Chiar dacă alegi să îi oferi cățelului tău hrană umedă sau uscată, trebuie să știi că în ambele situații există avantaje și dezavantaje. În cazul în care animalul tău de companie nu are probleme digestive, indicat este sa îi oferi acestuia o combinație între cele două variante. Totuși, nu amesteca tipurile de mâncare, ci oferă-le pe rând, la mese separate. 

Alege mâncare de calitate și oferă cățelului tău strictul necesar, în funcție de vârstă!

Un pui de cățel care este în creștere are nevoie de mai multe mese pe zi, în jur de 4-5, dar cantitatea de mâncare nu trebuie să fie exagerată, iar un câine adult trebuie să mănânce o dată sau de două ori pe zi. Încearcă îi oferi mâncarea aproximativ la aceleași ore, pentru a-i crea un program la care cu siguranță acesta se va adapta cu ușurință! În plus, alege mâncare de calitate în cantitate normal și nu permite niciodată accesul animalului tău de companie la locul în care se află mâncarea, deoarece acesta riscă să devină obez odată cu trecerea timpului!

Online, pe NovaFood.ro ai la dispoziție o gamă variată de produse de calitate, create special pentru a satisfice nevoile animalului tău de companie, fie că este pui, adult sau senior. Ține cont de starea de sănătate a acestuia și comandă, din confortul propriei case, produsele dorite! Folosește datele de mai jos pentru a contacta magazin petshop și a oferi blănosului tău nutriția de care are nevoie!

Date de contact:

Telefon:  +40 724 239 215 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!