Afacere de familie: 5 idei simplu de pus în practică

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 30 septembrie 2021, 00:39

A avea o afacere de familie însemnă de cele mai multe ori a deține o afacere care generează venituri suplimentare. Acest lucru atrage cu sine o serie de alte avantaje, cum ar fi acela de a-ți menține familia împreună și de a petrece apoi mai mult timp alături de cei dragi. Pe lângă faptul că îți permite să ai un control deplin asupra câștigurilor viitoare, o afacere de familie te mai ajută să transmiți cunoștințele tuturor membrilor ei, adică mai exact te ajută să îți instruiești proprii copii, făcându-i mai inteligenți.

Cu toate acestea, având în vedere creșterea constantă a numărului de întreprinderi și afaceri mici pe piață, în actuala eră a informației și tehnologiei avansate, nu orice afacere de familie ajunge să aibă succes. Cu alte cuvinte, pentru a face ca firma familiei să aibă succesul scontat, mai întâi ai nevoie de o idee bună de afaceri. Dacă îți va plăcea să începi o afacere de familie, îți recomand următoarea listă de idei de afaceri care ar putea să te inspire pentru a deține randamentul și profitul dorit în afacerea familiei tale.

Îngrijirea de copii sau bătrâni

O variantă de afacere mică pe care ai putea să o începi cu familia ta este afacerea de îngrijire a unui copil sau a unui bătrân. Unul dintre avantajele acestui tip de afacere de familie este acela că poți oferi îngrijire uneori, în cazul copilului, în locul tău de reședință sau, de cele mai multe ori, la reședința persoanei de care ai grijă. Așadar nu vei avea nevoie de un loc cu totul special pentru porni acest tip de afacere și a-ți desfășura activitatea, în afară de propria ta casă sau de locația celui îngrijit, ceea ce va scădea mult costul tuturor operațiunilor. Poți începe să te faci cunoscut pentru acest tip de servicii pe care le oferi, împreună cu familia ta, propagând informația către persoanele pe care le cunoști deja, sau printre cunoștințele lor. Apoi, după ce ai câștigat o minima experiență de îngrijire și ți-ai construit credibilitatea, poți disemina această informație prin intermediul unui site minimalist care să-ți promoveze serviciile.

Îngrijirea animalelor

Dacă sunteți o familie care iubește animalele, această idee de îngrijire a animalelor de companie este una dintre cele mai minunate idei de afaceri de familie. Ce mod mai fericit de a îmbina utilul cu plăcutul? Și asta fără o osteneală fizică epuizantă sau eforturi materiale costisitoare. Asta deoarece, de regulă, îți poți găsi acest gen de clienți în vecinătatea domiciliului familiei tale. Acest tip de activitate înseamnă a răspunde de animale în timpul vacantelor clienților tăi sau în timpul unor zile lungi de muncă din cursul săptămânii. Activitățile includ scoaterea câinilor la plimbare sau îngrijirea generală a animalelor de companie atunci când clientul solicită, ceea ce include hrană, asigurarea toaletei și igienei animalelor, sau efectuarea altor sarcini care se pot ivi pe parcurs.

Organizarea de evenimente de familie

Așa cum se deduce și din titlu, acest tip de afacere presupune implicarea generală și în același timp detaliată pentru desfășurarea în condiții optime a unor evenimente de familie precum o nuntă, o aniversare sau un botez. Aceasta include, în principal, un serviciu de planificare a evenimentului, selectarea unei locații potrivite, un studiu de costuri și opțiuni pentru meniu și diverse detalii de divertisment, oferirea unui concept de design al evenimentului, sau detalii despre decorațiuni. 

Pentru familiile cu mai multe persoane de gen feminin în componență, această alegere trebuie să fie reprezinte o opțiune serioasă de afacere, de un real succes. Creativitatea, determinarea și atenția la detalii, necesare în acest domeniu vor fi asigurate în mod firesc de familie. Iar în privința decorațiunilor și a suportului video-audio indispensabil, aceeași membrii ai familiei se pot implica, asigurând atât baza materială cât și concepția necesară desfășurării evenimentului, ceea ce va aduce un profit sporit acestui gen de afacere de familie.

Spălătorii auto în regim self service

Acest tip de afacere este foarte potrivit pentru familie în primul rând dacă poți oferi un spațiu din proprietatea ta, deloc generos, pentru instalarea echipamentului de spălare self service, un spațiu care să fie orientat către drum. Această afacere aduce profituri însemnate chiar și prin utilizarea doar a 1-2 boxe pentru spălare. Cea mai importantă investiție pe care trebuie să o faci este achiziționarea echipamentului jet wash pentru spălătorii auto în regim self service. O alta, secundară, este amenajarea spațiului pentru această destinație. 

Unul din marile avantajele ale afacerii este că acest tip de spălătorie auto nu necesită personal permanent, așa că o poți ține deschisă 24 de ore. Pentru aceasta vei avea nevoie de o semnalizare luminoasă, în scopul de a rămâne permanent vizibil pe întreg intervalul de timp. Doar va trebui să te asiguri în fiecare zi că toate echipamentele funcționează corect și că există suficientă cantitate de săpun și ceară pentru a alimenta sistemele. Locul necesită a fi spălat și curățat o dată sau de două ori pe săptămână, lucru ce poate fi realizat de către oricare membru al familiei.

Curățenie și întreținere

În perioada ultimilor ani cererea de servicii de curățenie profesionistă a ajuns la cote foarte ridicate. Multe companii și chiar persoane fizice nu mai dispun de timp suficient pentru asigurarea curățeniei la locul de muncă. Deși această afacere nu este una chiar plină de farmec, potențialii clienți pe care-i reclamă indică faptul că afacerea are toate șansele unui profit garantat. Vei avea nevoie de echipamente profesionale de curățare, cum ar fi un aspirator industrial, cât și de produse de curățare. Investește fără ezitare în cele mai bune instrumente disponibile, pentru a asigura un serviciu de înaltă calitate și pentru a beneficia ulterior de profituri superioare. Această activitate poate fi desfășurată cu succes de câte doi membrii ai familiei tale.

Sursa foto: unsplash.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!