9 rețete simple și rapide de deserturi de vară

Se apropie vara și, odată cu ea, se anunță și primele călduri puternice. Iar odată cu temperaturile ridicate, tot ce ne mai dorim este să mâncăm proaspăt: gata cu mâncăruri grele, prăjite, care ne oferă atâta confort în perioadele reci! Acum visăm la salate, frigărui, fructe și legume crocante și proaspete. Și deserturi! Iar vedeta incontestabilă a deserturilor de vară este, desigur, înghețata: vine în mii de arome și poate fi preparată chiar acasă, cu sau fără un aparat special.

Însă nu doar înghețata sau sorbetul sunt în meniurile de vară: poți apela și la salate de fructe ușoare și colorate, supe reci cu arome surprinzătoare, flanuri mici și brioșe hipocalorice, dar gustoase, mici deserturi aromate acompaniate de un pahar rece de vin alb.

Delicioase și pline de vitamine și antioxidanți, fructele de vară sunt excelente și pentru linia corpului: într-adevăr, sunt în general compuse în principal din apă, cum ar fi pepenele galben sau cel verde, și îndulcite natural, ceea ce evită adăugarea de zahăr în mai toate rețetele de dulciuri. Și atunci este de la sine înțeles că le iubim! 

Așadar, iată câteva rețete simple cu care să te răsfeți în această vară.

  1. Sundae cu fructe de pădure

Pune 300 g de brânză de vaci scursă în vasul mixerului. Adăugă 150 g zmeură, 150 g afine și patru lingurițe de sirop de arțar sau de agave. Pasează până vei avea o textură omogenă. Lasă la frigider cel puțin o oră înainte de servire.

  1. Înghețată de brânză de vaci

Ai nevoie de trei fâșii de coajă de la o lămâie bio. Pune-le la fiert, apoi toacă-le mărunt. Amestecă 800 g de brânză albă slabă cu patru lingurițe de sirop de agave și coajă de lămâie. Pune totul într-un recipient de plastic și lasă la congelator trei-patru ore, amestecând la fiecare 45 de minute cu o lingură, pentru a sparge cristalele de gheață. Servește imediat ce înghețata este întărită, dar netedă, cu câteva fructe roșii ca decor.

  1. Gazpacho de căpșuni cu piper

Clătește, curăță și usucă prin tamponare ușoară 500 g de căpșuni. Pasează-le cu două lingurițe de sirop de arțar și puțin piper roșu măcinat. Împarte supa în patru căni și pune la frigider până când sunt gata de servire. Atenție: supa se servește foarte rece, decorată cu felii de căpșuni, frunze de mentă și câteva cuburi de gheață.

  1. Tartar de pepene galben cu ghimbir

Taie pulpa unui pepene galben de aproximativ 600 g în cubulețe mici. Amestecă-le într-un bol cu o linguriță de ghimbir proaspăt ras. Așază un cerc de patiserie într-o farfurie de desert, adaugă tartarul de pepene, apoi înlătură cercul ușor. Decorează cu frunze de mentă și lasă la frigider cel puțin o oră înainte de servire.

  1. Supă proaspătă de pere cu cardamom

Curăță șase pere mici coapte și îndepărtează semințele. Taie-le bucăți și pasează-le cu 50 cl lapte de migdale, o lingură de migdale măcinate și ¼ linguriță de cardamom pulbere. Împarte în patru boluri și lasă la frigider cel puțin o oră înainte de servire.

  1. Granita de pepene galben

Taie un pepene galben frumos în jumătate, îndepărtează semințele și scoate pulpa cu o lingură. Pasează cu o linguriță de ghimbir proaspăt ras și două linguri de mentă tocată. Pune amestecul într-un recipient de plastic și lasă-l la congelator aproximativ două ore, amestecând regulat cu o lingură. Împarte granita în pahare și servește-o imediat.

  1. Flan de trandafiri și fistic

Toarnă într-o cratiță 500 ml lapte de soia, 50 g miere de salcâm și două grame de agar-agar. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul și lasă la fiert timp de unul sau două minute, amestecând constant. Ia vasul de pe foc, adaugă două linguri de apă de trandafiri și toarnă în vase de sticlă. Lasă la răcit la temperatura camerei, apoi introdu vasele la frigider pentru cel puțin două ore. Presară fistic și servește flanul rece.

  1. Înghețată de mango

Curăță un mango, taie-l în bucăți și pune-l în vasul unui blender. Adaugă 500 g brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime, o lingură de tărâțe de ovăz, câteva picături de extract de vanilie și o lingură de sirop de arțar. Amestecă până obții o cremă cu o textură catifelată. Dă la frigider pentru aproximativ o oră.

  1. Mini cheesecakes cu lămâie

Preîncălzește cuptorul la 150°C. Pasează 300 g brânză de vaci de 0% grăsime cu trei linguri de smântână slabă. Adaugă treptat trei ouă, apoi o linguriță de esență naturală de lămâie și patru linguri de sirop de arțar. Toarnă amestecul în patru forme mici antiaderente, coace timp de 45 de minute și apoi dă prăjiturelele la frigider două ore, înainte de a le servi.

Un desert rece, înghețat și aromat nu se poate refuza niciodată. Cu atât mai puțin când este de casă! Așadar, nu ezita să încerci și tu rețetele de mai sus. Nu vei regreta.

Sursă foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mega Image

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!