7 gadgeturi care îți vor face vacanțele mult mai plăcute

Tehnologia ne-a simplificat viața și ne-a ajutat să ne bucurăm mai mult de lucrurile care ne fac plăcere. Iar când vine vorba de concedii, unele gadgeturi ingenioase ne pot scăpa de multe bătăi de cap și ne pot ajuta să ne relaxăm mai ușor. Indiferent că plănuiești o escapadă la munte sau două săptămâni de călătorie într-o destinație cu plajă și apă cristalină, iată ce nu ar trebui să-ți lipsească din bagaj:

Bateria externă pentru telefon

Atunci când călătorești, folosești adeseori telefonul mai mult decât într-o zi obișnuită. Aplicațiile de navigare, camera foto și căutările pe internet după cele mai bune restaurante sau atracții turistice îți mănâncă rapid bateria, astfel că nu sunt rare cazurile în care ajungi la 10% din baterie la jumătatea zilei. Ca să nu cari după tine acumulatorul și să cauți prize pentru a-ți pune smartphone-ul la încărcat, poți folosi una dintre aceste baterii externe, care te scapă de orice griji. Poți transporta lejer bateria în geantă și îți poți pune telefonul la încărcat rapid, fără să mai fie nevoie să-ți întrerupi itinerariul sau să pierzi timp. 

Prosopul de plajă anti-nisip

Știm cu toții cât de enervant poate fi nisipul la plajă. Nu numai că trebuie să fii atentă unde îți pui hainele, astfel încât să nu te trezești cu ele pline de nisip, dar acesta ajunge pe cartea pe care o citești pe telefon și, mai ales, pe prosopul de plajă, așa că petreci mult timp încercând să-l scuturi. Însă există un tip de prosop creat cu o tehnologie specială, anti-nisip, care te poate scăpa de aceste probleme. Practic, prosopul permite rostogolirea particulelor de nisip doar într-un singur sens, iar acestea sunt apoi evacuate pe partea cealaltă a materialului, prin niște orificii care sunt aproape imperceptibile pentru tine și nu te deranjează atunci când stai la plajă. 

Camera foto subacvatică

Dacă vrei să faci poze artistice sub apă sau să surprinzi peștii sau coralii într-o destinație exotică, atunci o cameră micuță, portabilă, subacvatică este perfectă pentru aceste fotografii. Ai grijă să alegi una care să poată fi scufundată și în apă sărată și să verifici înainte calitatea imaginilor, astfel încât să poți surprinde cele mai bune poze. 

Husă rezistentă pentru telefon

Fie că ești pasionată de sporturi extreme sau nu, o husă rezistentă la praf, la apă și la șocuri poate fi salvatoare pentru telefonul tău. Să-ți scapi telefonul în nisip ori în apă, mai ales dacă acesta nu este rezistent, îți poate strica tot cheful de vacanță. Unele huse sunt dotate și cu o lentilă specială care îți permite să captezi fotografii cu telefonul sub apă sau să faci clipuri video subacvatice, protejându-ți pe deplin smartphone-ul. 

O dronă cu cameră video

Cu ajutorul dronei poți surprinde imagini de-a dreptul spectaculoase din vacanțele tale. Va trebui însă să te informezi cu privire la legislație și reglementări privind utilizarea dronelor în țara în care călătorești și să afli dacă ai nevoie de aprobări speciale pentru a putea filma cu ea. Dronele sunt foarte populare mai ales printre cei care au sau plănuiesc să-și facă un canal de Youtube sau un blog dedicat călătoriilor, așa că dacă vrei să devii specialist în travel, drona nu ar trebui să-ți lipsească. 

Căștile wireless

Căștile wireless cu funcția de anulare a zgomotului sunt foarte utile atunci când călătorești mult cu avionul și vrei să te poți odihni fără să fii deranjată de zgomotele din cabină. Căștile de tip earbuds sunt practice mai ales când nu vrei să fii incomodată de fire, dar nici nu vrei să optezi pentru cele care se fixează pe cap. Indiferent că vrei să asculți muzică sau să te uiți la filme, ar trebui să ai mereu la tine perechea de căști, chiar și atunci când pleci în concediu. 

Un Kindle pentru cărțile tale preferate

Când pleci în vacanță, ai nevoie de cât mai mult spațiu în bagaj pentru haine, cosmetice, suveniruri și echipamente, așa că nu vei vrea să-ți umpli valiza cu cărți. În schimb, un Kindle poate fi soluția ideală atunci când nu ești decisă ce ai vrea să citești în vacanță, vrei să ai cât mai multe opțiuni, și asta fără să îți îngreunezi bagajul.

Sursa foto: Andrea Piacquadio from Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mobiup

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!