5 mituri despre zborurile ieftine în care oamenii încă mai cred

Atunci când este organizată o vacanță, de cele mai multe ori, persoanele interesate caută sfaturi pe internet pentru a găsi bilete ieftine. O foarte mare parte din aceste sfaturi sunt de fapt mituri despre zborurile ieftine, care nu au nicio legătură cu realitate. Iată care sunt cele mai comune astfel de mituri, în capcana cărora nu ar trebui să cazi.

Compania aeriană preferată are de fiecare dată cea mai bună ofertă

Este fals. Nicio companie aeriană nu are de fiecare dată cele mai mici prețuri. Foarte multe persoane consideră însă că firma cu care zboară de obicei va oferi mereu cele mai avantajoase prețuri, așa că nici nu se mai obosesc să compare. Este greșit! 

Biletele trebuie să fie de fiecare dată comparate pentru că doar așa se va găsi cel mai mic preț. Spre exemplu, aici https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/ci/par/paris pot fi văzute mai multe prețuri pentru biletele de avion pe ruta Paris. Așa cum se poate vedea, sunt numeroase companii care oferă astfel de zboruri.

5 mituri despre zborurile ieftine în care oamenii încă mai cred

Biletele de avion trebuie să fie cumpărate extrem de devreme

Companiile aeriene nu încep să își gestioneze activ tarifele pentru zboruri interne decât cu maxim trei luni și jumătate înainte de plecare. Pentru zborurile internaționale, aceasta perioada e mai lungă, ajungând la cinci luni. Cumpără mai devreme și vei plăti un preț mediu, care este mai mare decât prețul pe care îl poți găsi dacă mai aștepți. 

Prin urmare, cumpără mai devreme, dar nu extrem de devreme, dacă vrei să te bucuri de prețuri avantajoase.

Unele dintre cele mai bune oferte sunt disponibile în ultimul moment

Uneori, companiile de zbor oferă și reduceri de ultimă oră, dar aceasta nu este o regulă. În plus, companiile de zbor se asigură că își umplu avioanele, deci nu mai au foarte multe motive pentru a face astfel de reduceri. Dacă ai noroc, poți găsi și prețuri extrem de mici cu o zi înainte, dar, dacă nu găsești, vei plăti un preț extrem de mare pentru a zbura. 

Rezervă zborurile în avans pentru a te asigura că nu ai astfel de surprize neplăcute. eSky.ro vine cu oferte de la cele mai importante companii de zbor, pe rute diversificate, astfel încât să nu întâmpini probleme. 

5 mituri despre zborurile ieftine în care oamenii încă mai cred

Zborurile de legătură sunt mereu mai ieftine decât zborurile directe

Este adevărat că, de cele mai multe ori, zborurile cu legătură sunt mai ieftine decât cele directe, dar nu este o regulă să se întâmple așa. Prin urmare, atunci când cumperi, va trebui să compari prețurile înainte pentru a nu trece cu vederea posibilele economii. Uneori, pentru distanțe lungi, zborurile cu legătură pot economisi aproximativ 50% din prețul unui bilet. 

Va trebui să iei în calcul și faptul că, atunci când zbori cu legătură, există și posibilitatea să aștepți ore bune în aeroport. Ia în calcul și aceste costuri pentru că, uneori, dacă adaugi tot ce cheltuiești în timpul unei escale, e posibil să ajungi la aceeași sumă cu un bilet direct, sau chiar să depășești prețul unui bilet direct.

Toate locurile de la clasa economică sunt la fel

Greșit! Totul depinde de compania de zbor. Spre exemplu American, Delta și United oferă locuri low budget de bază și standard. Diferența între cele două stă în preț, dar și în facilități. Este important să determini la ce anume renunți atunci când cumperi bilete la cea mai ieftină clasă. Uneori, mai ales pe zboruri scurte, este posibil să nu ai nevoie de nicio facilitate suplimentară, dar, dacă zbori pe distanțe lungi, este bine să te asiguri că vrei să renunți la tot ce ar fi putut să îți ofere confort.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune mituri despre modul în care poți găsi avioane ieftine. În realitate, cea mai bună variantă este aceea de a compara prețurile de fiecare dată când vrei să călătorești cu avionul. În plus, cumpără din timp, dar, așa cum am spus și mai sus, nu prea devreme, pentru a obține reduceri.

Astfel, vei putea să ai un concediu mai ieftin și să aloci fondurile rămase altor scopuri. Le poți folosi în concediu sau poți păstra ce ai economisit pentru alte proiecte interesante pe care vrei să le implementezi.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!