5 meserii care ți se potrivesc dacă ești o persoană sociabilă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 13 septembrie 2021, 14:15

Nu oricine excelează la lucrul cu oamenii. Personalitățile noastre sunt extrem de diferite, iar modurile de a relaționa cu atât mai mult. Dacă ești genul de persoană introvertită, probabil că întotdeauna te-au înfricoșat întâlnirile cu persoane noi. Pe de altă parte, extroverții trăiesc pentru noi experiențe și noi posibilități de a interacționa cu ceilalți. Cel mai des extroverții vor fi și sociabili.

Într-o lume care a ajuns să se bazeze din ce în ce mai mult pe interacțiunile online, astfel de oameni dispuși să vorbească față în față sunt din ce în ce mai rari și mai speciali. Dacă ești o astfel de persoană și te gândești la o schimbare în carieră, iată ce joburi ar fi potrivite pentru tine. 

Jurnalist 

Evident, ne referim la persoanele care lucrează în media și sunt însărcinate cu luarea interviurilor și cercetările la fața locului. În acest sector de activitate vei avea ocazia să interacționezi cu categorii extrem de diferite de oameni și va fi nevoie să le înțelegi punctele de vedere. Indiferent de sectorul în care lucrezi, fie el radio, TV, presa scrisă sau online, vei participa la o multitudine de evenimente și relatarea ta va depinde de felul în care poți face oamenii să se deschidă în fața ta. 

Profesor

Indiferent de ciclul în care vei lucra, fie el primar, gimnazial, liceu sau facultate, vei interacționa cu o mulțime de oameni. Pasiunea pentru această meserie va fi absolut necesară, deoarece o cunoaștere amănunțită a subiectelor pe care le predai nu va fi nicidecum suficientă. O pasiune pentru oameni și o metodă pedagogică sunt vitale pentru a te asigura că transferul de informație are loc în cele mai bune condiții. Chiar dacă practici această meserie în online, felul în care relaționezi cu elevii trebuie să rămână la fel de cald și plin de bunăvoință.

Specialist în relații publice

Dacă-ți place să fii mereu în lumina reflectoarelor, atunci acesta este jobul potrivit pentru tine. De tine va depinde relația între clienți și companie. Tu vei forma imaginea pe care o are publicul despre instituții și personalități, ceea ce înseamnă că absolut fiecare mișcare va fi ultra analizată. Vei păstra legătură cu o mulțime de persoane de interes și te vei asigura că mesajul tău ajunge în cea mai bună formă posibilă la public, ceea ce va presupune abilități de comunicare și convingere. 

Agent de customer service 

Cel mai probabil această meserie nu primește creditul cuvenit din cauza faptului că media de vârstă este destul de scăzută în general. Percepția greșită despre agenții de call center sau de customer service este că această meserie este doar una pe care sunt forțați să o practice. Chiar și așa, adevărați experți în comunicare se nasc în aceste companii. Pentru a putea ajuta și trata cu respect zeci de oameni în fiecare zi, vei avea nevoie de o tonă de răbdare, bunăvoință și empatie. Nu oricine este capabil de așa ceva, mai ales fără instruire. 

Model de videochat 

Probabil că atunci când ai început să citești acest articol primul tău gând nu a fost să te angajezi ca model în videochat. Chiar dacă majoritatea crede că această industrie se bazează doar pe nuditate și erotism, adevărul este ceva mai complicat. Videochatul presupune comunicarea cu mai mulți utilizatori, fiecare cu problemele, emoțiile și nevoile sale. În calitate de model de videochat vei cunoaște și vei încerca să înțelegi o multitudine de persoane și în mod ideal te vei conecta cu ei și la nivel mental. Empatia și abilitățile de comunicare vor conta, nu felul în care arăți. 

Tu la ce alte meserii în care contează factorul social te-ai gândit? 

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!