5 beneficii pe care ți le oferă încălțămintea ortopedică

Dacă la sfârșitul unei zile de muncă sau cu alte activități solicitante ajungi acasă cu dureri de picioare și de spate, mai mult ca sigur că o parte din disconfort a fost provocat de încălțămintea pe care ai purtat-o. Noi ne alegem pantofii în funcție de trenduri și ne gândim prea puțin că modelul ales, deși este foarte frumos, ne-ar putea provoca disconfort sau chiar niște afecțiuni ale picioarelor. Spre exemplu, dacă porți frecvent încălțăminte cu tocuri și vârf ascuțit, vei observa că în timp degetele de la picioare se deformează, faci bătături și chiar monturi.

Noi asociem în mod eronat încălțămintea ortopedică cu vârsta înaintată. Dacă alegi o pereche de acest gen, poți fi foarte cool și, în același timp, vei avea parte numai de beneficii. Iată care sunt acestea:

E comodă

Încălțămintea ortopedică este creată în așa fel încât piciorul să se simtă bine. Chiar și după ce o porți o zi întreagă, piciorul va fi relativ odihnit. Bineînțeles, trebuie să ai în vedere că, până la urmă, picioarele îți susțin greutatea corpului, astfel că ele se vor resimți după o zi solicitantă.

Ameliorezi durerile de spate și de picioare

Încălțămintea ortopedică este special creată pentru a menține piciorul într-o poziție firească, iar talpa va prelua în mod egal greutatea corpului. Prin urmare, talpa se va simți bine, genunchii vor fi solicitați mai puțin, iar durerile de spate provocate de poziția incorectă a corpului vor dispărea.

Circulație periferică mai bună

Menținerea unei circulații periferice optime este importantă pentru sănătate mai mult decât ți-ai putea imagina. Dacă sângele este blocat și circulă cu greu în picioare, asta îți va afecta fluxul sangvin în tot corpul. Cu încălțămintea ortopedică eviți aceste probleme, pentru că oferă spațiul necesar pentru o bună circulație. Între altele, acest lucru scade riscul apariției venelor varicoase.

Corectează probleme ortopedice

Cu încălțămintea ortopedică poți corecta o serie de probleme ale picioarelor, între care platfusul, monturile, tendinita ahileană sau fasceita plantară, potrivit beltsvillefootcare.com. Toate aceste afecțiuni provoacă disconfort major și dureri mari. Este posibil ca pentru îndepărtarea lor să ai nevoie de tratamente sau chiar intervenții chirurgicale, însă în mod sigur, tipul de încălțăminte pe care îl porți te poate ajuta în această direcție.

Mobilitate mai bună

Dacă ai o încălțăminte incomodă, îți dispare cheful de plimbare. Într-o zi normală s-ar putea ca asta să te deranjeze mai puțin, însă dacă mergi undeva în weekend sau chiar în vacanță, va fi neplăcut să renunți la planuri pentru că te dor picioarele.

Foto: Unspalsh.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!