4 sfaturi de la designerii de modă pentru întreținerea poșetelor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 septembrie 2021, 17:22

Poșetele de damă sunt poate cea mai înțeleaptă investiție din garderoba unei femei. Acestea nu se demodează la fel de repede ca articolele vestimentare sau încălțămintea și, în plus, se pot adapta oricărui tip de eveniment.

Dacă ai grijă de acestea în mod corespunzător, poșetele pot fi accesoriul care își păstrează caracteristicile originale pentru mult timp. De aceea, este foarte important să știi cum îți poți feri poșetele de orice tip de uzură care le poate afecta aspectul stilistic sau slăbi rezistența materialelor din care sunt confecționate.

Iată tot ce trebuie să știi despre întreținerea poșetelor tale, direct de la designerii de modă:

  1. Utilizează produse pentru curățarea și întreținerea poșetei

Este indicat să cureți cu regularitate poșetele din garderobă pentru a preveni acumularea de praf și murdărie. Poț începe prin a șterge exteriorul poșetei cu o cârpă moale, ușor umedă. Pentru petele persistente, încearcă un produs de curățare special conceput pentru materialul din care este confecționată poșeta. La final, poți aplica un balsam hidratant care are rolul de a preveni descuamarea și încrețirea materialelor (în special în cazul poșetelor din piele). În comparație cu alte metode de curățare și întreținere, produsele profesionale pentru poșete au rezultate vizibile, menținând pentru mai mult timp rezistența și textura plăcută la atingere a materialelor.

  1. Depozitează corect poșetele

Dacă ești tentată să îți atârni poșetele în cuier sau în orice alt sistem de agățare, renunță de îndată la acest obicei! În cele mai multe cazuri, greutatea poșetei va afecta rezistența mânerelor (pe lângă faptul că te poate afecta pe tine) și poate deteriora foarte ușor materialele din care este confecționată poșeta. Evita aceste neplăceri prin depozitarea poșetei pe un raft din dulap, departe de lumina directă a soarelui sau de alte surse de căldură. Poșetele se mai pot depozita în cutia sau săculețul original, împreună cu pachețele de silicagel care au rolul de a ține umezeala la distanță.

  1. Umple poșetele pentru a-și menține forma

Odată ce depozitezi poșetele într-un spațiu adecvat, cum poți preveni deformarea acestora? Designerii de modă recomandă ca poșetele pe care le folosești zilnic să fie golite complet măcar o dată la câteva zile. În cazul poșetelor pe care nu le utilizezi atât de des, umple interiorul acestora cu folie cu bule sau hârtie pentru a-i restabili și menține forma originală. În cazul în care ai nevoie de o poșetă nouă pentru că cele vechi nu au fost întreținute corespunzător, descoperă noua gamă de poșete damă de la Barneystore.ro și alege dintr-o varietate de modele și stiluri la modă. Nu uita să aerisești poșeta o dată la 2-3 săptămâni pentru a preveni apariția mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.

  1. Folosește organizatoare pentru lucrurile din poșetă 

În poșetele femeilor se pot găsi o varietate de obiecte: de la portofele, pixuri și cărți de vizită, până la produse cosmetice și bomboane mentolate. Protejează acum interiorul poșetei tale de potențialele scurgeri de lichide sau pete, punând conținutul acesteia în pungi de plastic (tip ziplock) sau în organizatoarele textile cu compartimentare etanșă. Nu numai că poșeta ta va fi protejată, în plus vei avea mai mult spațiu de depozitare și vei putea găsi cu mai multă ușurință obiectele de care ai nevoie.

Poșetele sunt un accesoriu indispensabil din garderoba oricărei femei. Acum te poți bucura de noua ta achiziție pentru mai mult timp, aplicând sfaturile profesioniste de întreținere a poșetelor din acest articol. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!