3 sfaturi pentru alegerea bijuteriilor potrivite pentru copii

Pe lângă jucării interactive și tablete inteligente, bijuteriile câștigă simpatia părinților și a copiilor, atunci când vine vorba de oferirea unui cadou. De-a lungul timpului, accesoriile confecționate din metale prețioase au devenit un dar special, întrucât marchează un episod semnificativ din viața familiei. 

De la brățări cu pandantive colorate la inele personalizate sau lanțuri gravate cu numele prichindelului, alegerea bijuteriilor pentru copii poate fi o provocare. Pe lângă modelul selectat, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte care țin de bunăstarea și sănătatea celui mic. 

Iată ce este indicat să iei în calcul atunci când vrei să-i faci o surpriză copilului tău. 

Siguranța rămâne pe primul loc

Fiind vorba de un accesoriu purtat în majoritatea timpului, metalul din care bijuteriile sunt fabricate joacă o importanță majoră pentru sănătatea copiilor, deoarece anumite materiale pot cauza reacții alergice. Așadar, în loc de bijuterii ce au în componență nichel, cobalt sau cupru, optează pentru cercei fetite din aur galben sau alb, în momentul în care vrei să celebrezi ziua de naștere a fiicei tale. 

Totodată, copiii au tendința de a se juca cu orice obiect le atrage atenția, astfel încât pot pierde sau înghiți accesoriile strălucitoare. Prin urmare, ai grijă ca sistemul de închidere să fie sigur și greu de desfăcut. 

Dacă ești în căutarea primei perechi de cercei, închizătoarea cu șurub este considerată printre cele mai sigure metode de fixare. Întâlnit la cerceii cu o dimensiune mică, sistemul este compus dintr-o tijă atașată de cercel, care se introduce în lobul urechii, urmând a se bloca prin intermediul închizătorii propriu-zise. 

Pentru a fi sigur de calitatea produsului, îți recomandăm să alegi întotdeauna lanțuri, cercei, inele sau brățări doar de la comercianți autorizați, care oferă certificate de garanție și de autenticitate. 

Confortul în timpul purtării

Pe măsură ce cresc, prichindeii explorează și asimilează prin joacă informații legate de elementele din jurul lor. Plini de energie și curiozitate, cei mici sunt dornici să ia parte la cât mai multe activități distractive alături de prietenii lor.

Asta înseamnă că bijuteriile alese trebuie să aibă o dimensiune redusă, pentru a nu induce senzația de disconfort în timpul purtării. Spre exemplu, dimensiunea brățărilor cu șnur poate fi modificată în funcție de necesități, fără să incomodeze în timpul sesiunilor de joacă. 

Preferințele copiilor

Creativitatea micuților se dezvoltă constant, fiind alimentată de lucrurile care le aduc bucurie. În funcție de vârstă, apar noi idei, inspirate din desene animate sau personajele favorite din poveștile ascultate înainte de culcare. 

Ei bine, vei transforma viitoarea petrecere într-un eveniment memorabil pentru copilul tău, dacă iei în considerare pasiunile sale. Pentru fetițe, ai ocazia să alegi cercei în diferite forme sau culori, inele din aur cu eroii preferați din animații sau lănțișoare cu un pandantiv strălucitor. 

În cazul băieților, o brățară din material prețios cu elemente decorative în formă de avion sau mașină poate fi o bună opțiune pentru următorul cadou. 

Bijuteriile își vor păstra neschimbată forma, menținându-și aspectul plăcut, dacă sunt îngrijite corespunzător. Poți apela, ocazional, la un service autorizat pentru curățarea acestora, iar atunci când nu sunt purtate, le poți depozita în cutii speciale. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Aur și Argint

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!