3 semne evidente că ai un hol de prost-gust

Holul, deși este o zonă de tranzit, trebuie să prezinte utilitate și un minim de atractivitate pentru tine și musafirii tăi. Dincolo de preferințe, există, până la urmă, câteva reguli de bază pe care trebuie să le ai în vedere. Citește rândurile de mai jos și află cum să eviți să ai un hol de prost-gust. 

Iluminat slab

O primă greșeală pe care o poți face în privința holului tău se referă la sistemul de iluminat pe care îl cumperi, respectiv numărul de wați al becurilor. În primul rând, holul trebuie să fie iluminat cât mai uniform posibil, fie cu o lumină rece, fie cu o lumină caldă, însă suficient de puternică. Apoi, în raport direct cu iluminatul, recurge la culori deschise pe pereți sau chiar la un tapet vesel și atractiv.

Unul dintre primele motive pentru care să faci asta este că, în multe locuințe, lumina naturală poate fi foarte scăzută, adică semiîntuneric pe timpul zilei. Dacă nu este suficient un singur sistem de iluminat, care să fie poziționat central, recurge și la o aplică sau la benzi de iluminat. Noaptea, poți merge pe varianta unei lămpi de veghe.

În plus, sentimentul când pleci sau ajungi acasă trebuie să fie acela că ai vizibilitate deplină, de la cuier și comoda cu sertare până la oglinda aflată în hol.

Lipsa unui loc de depozitare a încălțămintei

Indiferent că vorbim de un hol mare sau mic, pătrat ori lung, să vezi multe perechi de încălțăminte așezate prin diferite locuri înseamnă dezorganizare, ceea ce conferă o notă total inestetică, încă din prima încăpere pe care o vezi într-o locuință.

În prezent, vei găsi o mulțime de soluții pentru a avea un pantofar hol practic și a scăpa rapid de impresia de aglomerație. Dacă îți vin și musafiri în vizită, o să fie tare plăcută imaginea de ansamblu pe care holul tău ți-o va oferi, atunci când toate lucrurile sunt la locul lor.

Mobilă care îngreunează accesul și încarcă spațiul

O mobilă mare, care nu se potrivește nicidecum dimensiunilor holului, va îngreuna tranzitul și va încărca spațiul într-un mod neplăcut. În plus, holul nu trebuie să arate ca o zonă de depozitare, unde lucrurile stau cum și pe unde se poate. Nu lăsa pe hol mobila sau elementele de decor care nu-ți mai sunt utile în casă, ci, cel mai bine, scapă de ele. De exemplu, un perete încărcat de tablouri nu este tocmai cea mai bună idee de design.

Prin urmare, mergi pe piese simple de mobilier. În funcție de ce îți dorești, asta nu înseamnă să renunți la o măsuță, un fotoliu cozy sau un dressing cochet. Referitor la dressing, aici se fac greșeli majore în legătură cu dimensiunile și stilul acestuia. Alege unul cu spații de depozitare nu doar pentru haine, ci și pentru alte lucruri, cum ar fi gențile, umbrelele etc.

Cel mai important este să iei în calcul toate soluțiile smart care se potrivesc dimensiunilor holului tău și să te asiguri că rămâne un loc optim pentru tranzit. 

Alte aspecte de care să ții cont

Lambriul poate fi practic, dar, în același timp, limitează spațiul acestei încăperi. Ține de gust, dar demontează-l, dacă ai un hol cu lambriu care nu se mai potrivește cu designul pe care l-ai adoptat în restul casei. De asemenea, mai poți opta pentru montarea unui parchet stratificat, deoarece gresia redă un aer rece și sobru holului tău. 

Holul de intrare din locuința ta spune multe despre tine și preferințele tale de design interior. Dacă până acum nu ai acordat o atenție deosebită acestui spațiu, poate este timpul să te ocupi de reamenajarea lui într-un mod corect și atractiv pentru oricine îți calcă pragul.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Haaus.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!