3 proiecte DYI perfecte pentru începătoare

Femeile, în special, simt o frecventă nevoie de schimbare și, atunci când propriul look este mulțumitor, următorul pas accesibil este casa. Din acest motiv, proiectele DIY (do it yourself) au devenit extrem de populare în ultimii ani, mai ales că regăsim pe piață numeroase produse ușor de folosit chiar și de cei mai puțin experimentați. 

Nevoia femeilor de a schimba în permanență câte ceva nu mai este demult o noutate pentru nimeni. Și, pentru că pasiunile femeilor sunt printre cele mai diverse, era o chestiune de timp până când acestea să devină interesate de propria locuință. Dincolo de apelarea la designerii de interior sau la atelierele specializate de mobilă pentru crearea unor modele cât mai spectaculoase și unice, multe femei au făcut saltul către proiectele DYI (do it yourself). Aceste proiecte sunt iubite atât de femeile ce își doresc să facă singure o schimbare în casa lor, cât și de mămicile ce vor să petreacă momente plăcute împreună cu cei mici. 

Ultimii ani trăiți în pandemie ne-au forţat să găsim cele mai captivante moduri de a petrece timpul în casă, respectând o serie întreagă de restricţii. E vorba de proiectele mai mari sau mai mici prin care fie ne amenajăm apartamentele sau casele, fie creăm lucruri noi sau le recondiţionăm pe cele mai uzate. În funcţie de experiența avută şi de ceea ce ne propunem să facem, putem achiziţiona câteva ustensile care să ne ajute în ceea ce avem de făcut. Începătorii pot achiziţiona în prima fază un pistol de lipit, un cutter şi câteva pensule pentru vopsit. Cei mai îndemânatici, cu ceva mai multă experienţă au, de obicei, în casă câte un fierastrau electric şi o bormaşină. 

Iată câteva dintre cele mai iubite proiecte DYI potrivite pentru orice începătoare:

  • Vopsirea mobilei vechi

Poţi începe cu o comodă sau o noptieră, căreia fie îi schimbi radical culoarea, fie doar o împrospătezi. Ai nevoie de hârtie abrazivă pentru a îndepărta lacul sau vopseaua veche, o cârpă pentru a şterge praful rămas pe corpul de mobilier, o pensulă şi o cutie de grund. Dacă pare să aibă imperfecţiuni, după uscarea stratului de grund, poţi să mai foloseşti o dată hârtia abrazivă. După ce elimini surplusul de praf, poţi aplica straturile de vopsea şi, la final, pe cel de lac. Vei avea un corp nou de mobilier în casă, iar preţul recondiţionării este mult mai mic decât al unui produs cumpărat. 

  • Oferă-le electrocasnicelor un nou look

În majoritatea caselor vom regăsi majoritatea electrocasnicelor albe sau gri şi, destul de rar negre sau roşii, din cauza faptului că acestea din urmă au preţuri semnificativ mai mari. Dacă ai un frigider sau o maşină de spălat vase care funcţionează bine, dar pur şi simplu ai vrea o schimbare, poţi încerca să le îmbraci cu un autocolant sau chiar cu un tapet multifuncţional. Este cea mai simplă şi accesibilă modalitate de a le oferi electrocasnicelor de care nu vrei să te desparţi un look nou, ce va aduce întregii bucătării un binemeritat upgrade. 

  • Panouri perforate pentru depozitare

Dacă nu te-ai putut decide asupra unor rafturi pentru decoraţiunile interioare, înseamnă că un panou perforat este ceea ce ai nevoie. Ai nevoie de un panou, două şine, câteva poliţe şi câteva mânere pentru susţinere, iar rezultatul va fi unul wow. Un mare avantaj este faptul că poţi muta poliţele fără a mai da găuri noi în pereţi pentru a fi potrivite pentru dimensiunea obiectelor pe care vrei să le aşezi.

Orice proiect ai alege, la finalizarea lui vei uita de tot efortul depus şi te vei simţi mândră de rezultat. Această activitate se dovedeşte a fi extrem de benefică pentru psihicul nostru, reducând stresul şi anxietatea. În plus, stând mai mult timp în casă, vom petrece astfel şi mai mult timp împreună cu familia.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Iprospect Leroy Merlin

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!