3 motive pentru care cumpărăturile online ne ușurează viața

Cumpărăturile online au câştigat în ultimii ani tot mai mult teren în preferinţele românilor. Sărbătorile de iarnă sunt momentele când oamenii petrec cel mai mult timp în magazine, căutând cadourile perfecte pentru oamenii dragi. 

Deşi iniţial au fost privite cu reticenţă, cumpărăturile efectuate în magazinele online au devenit o obişnuinţă pentru mulţi dintre noi. Ideile preconcepute au fost date uitării, odată ce pe piaţă au apărut tot mai multe astfel de shop-uri. Astfel, experienţele clienţilor s-au diversificat şi îmbunătăţit odată ce comercianţii au căpătat mai multă experienţă. 

Dacă iniţial apelam la magazinele virtuale în special pentru achiziţionarea de electrocasnice, iată că acum avem o gamă vastă de produse pe care le cumpărăm online. Îmbrăcămintea, încălţămintea şi accesoriile au ajuns destul de repede în topul cumpărăturilor online şi, de aici până la comandarea mâncării de la restaurantele preferate a fost doar un pas. 

La mare căutare sunt magazinele online de unde putem cumpăra tot ce avem nevoie, atât pentru noi, cât și pentru casă, printr-o singură comandă, așa cum se întâmplă la magazinul Soline.

Computerul personal a fost înlocuit de laptop, laptopul de tabletă, tableta de smartphone, motiv pentru care majoritatea marilor comercianţi au investit în dezvoltarea unor aplicaţii performante. Astfel, oamenii au ajuns să comande de pe telefonul mobil inclusiv piese de mobilier, lucru greu de imaginat în urmă nu cu mulţi ani. 

Iată deci, câteva dintre motivele pentru care iubim această modalitate de shopping:

  1. Economisim timp

Indiferent în ce oraş locuim şi în ce domeniu lucrăm, cu toţii constatăm că timpul nu ne mai ajunge pentru a duce la bun sfârşit toate task-urile zilnice. Astfel, fie că am uitat să cumpărăm ceva sau că suntem în căutarea unui anume produs, comandând de pe un magazin online scutim, în primul rând, timpul petrecut în trafic. Atunci când ne renovăm casa sau dorim să cumpărăm câteva accesorii de design interior noi, ne putem petrece câteva ore seara, pe laptop, căutând online tot ce ne interesează. Putem face asta fără a ţine cont de programul de funcţionare a fiecărui magazin şi fără a ne deplasa în diverse zone ale oraşului, de la un retailer la altul. De cele mai multe ori ne îndrăgostim de câte un shop online complex, unde găsim mare parte din produsele pe care ni le dorim. 

  1. Economisim bani

Întotdeauna încercăm să găsim cel mai bun preţ pentru produsul pe care ni-l dorim. Căutându-l online, este cea mai simplă modalitate de a verifica preţurile la majoritatea comercianţilor şi astfel găsim şi cel mai mic preţ. În plus, multe companii oferă discounturi suplimentare pentru comenzile online, încurajând astfel oamenii să îşi creeze un cont de client şi primind vouchere personalizate. Fie ni se oferă un discount din valoarea primei comenzi, fie primim transportul gratuit, comercianţii găsesc periodic modalităţi de a atrage clienţii către magazinele lor online. 

În acest scop au fost create şi aplicaţiile de cashback care au ca parteneri un număr de sute de comercianți. Orice achiziție online realizată de pe shop-ul preferat prin intermediul aplicaţiei de cashback ne aduce în portofel un anumit procent din suma cheltuită. 

  1. Avem acces la marile firme

Fiecare dintre noi are un mare brand preferat de la care nu visa că îşi va putea permite vreodată să cumpere ceva. Iată că, odată cu dezvoltarea fulminantă a magazinelor online, avem posibilitatea să ne cumărăm produsele dorite la preţuri accesibile. De asemenea, este posibil ca un anume magazin să nu fie prezent în oraşul în care locuim, ceea ce ar implica un drum de zeci de kilometri pentru a face cumpărăturile dorite. Apelând la shop-urile online ale acestora putem avea produsele dorite livrate până în faţa uşii în interval de câteva zile, scutind astfel timp şi bani. 

Oricare ar fi motivele noastre, shoppingul online a devenit, pentru mulţi, un hobby. Atât timp cât ştim să nu cădem pradă tentaţiei de a cumpăra impulsiv, putem doar să ne bucurăm de beneficiile acestuia şi, implicit, de lucrurile cumpărate. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Soline.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!