3 factori care fac diferența în renovarea băii

Procesul de renovare a băii îți dă ocazia să ieși din tiparele clasice de amenajare interioară. De cele mai multe ori, baia rămâne pe ultimul loc atunci când plănuim o serie de schimbări în cadrul locuinței. Însă faptul că, în cadrul acestei încăperi petrecem o parte semnificativă a timpului liber, dovedește contrariul. 

Desigur, elaborarea unui proiect de amenajare stilistică a băii are la bază o serie de factori importanți, care influențează, în mare măsură, calitatea rezultatului final. Pornind de la configurația potrivită a camerei, aleasă în acord cu nevoile membrilor, la sisteme de iluminat, materialele elementelor decorative și paleta cromatică, iată elementele asupra cărora merită să te concentrezi. 

Proiectare optimă 

Configurația camerei reprezintă punctul de plecare în orice proiect de renovare, fie că ne referim la baie, bucătărie, sufragerie sau dormitor. În esență, structura unei băi trebuie să îndeplinească simultan două roluri importante: funcțional și estetic. În momentul în care cele două variabile se află într-un echilibru, înseamnă că ai reușit să creezi un design unic, în concordanță cu gusturile personale. 

De cele mai multe ori aglomerarea încăperii cu obiecte sanitare de mari dimensiuni sau elemente decorative redundante îngreunează accesul și limitează spațiul liber. Prin urmare, în fiecare dimineață ești nevoit să te grăbești, mai ales, când împarți baia cu alți membrii. 

Ia în calcul suprafața utilă a încăperii. Spre exemplu, înlocuirea căzii cu o cabină de duș te va ajuta să câștigi spațiu suplimentar. Amplasarea unor corpuri suspendate pe un perete vor elibera câțiva centimetri utili. Indiferent de ideile tale, îți recomandăm să ceri sfatul unui designer de interior cu experiență, care te va ajuta să rezolvi problema spațiului redus. 

Materiale

După ce ai stabilit o configurație potrivită nevoilor tale, a sosit momentul să trecem la capitolul de amenajare interioară. Mai precis, alegerea materialelor necesare pentru podea, pereți și decor. 

Combinând stilul cu funcționalitatea, vei adăuga o tușă personală camerei, începând cu pardoseala. Spre exemplu, poți alege gresie de baie de la Romstal, cu plăci porțelanate extinse, pentru un aspect curat, în stil minimalist. În plan opus, acoperă podeaua folosind plăci de porțelan care imită lemnul, dacă optezi pentru un decor inspirat din natură. 

În ceea ce privește amenajarea pereților, faianța rămâne unul dintre elementele preferate, întrucât este disponibil într-o varietate mare de modele și culori, ce pot fi combinate cu ușurință alături de restul elementelor. Desigur, mozaicul începe să se bucure de atenție din partea designerilor de amenajări interioare, din prisma faptului că schimbă complet estetica spațiului. 

Sisteme de iluminat 

Fiecare element menționat anterior deține o mare pondere, în realizarea procesului de renovare a băii. Dacă proiectul central al camerei este motorul, atunci, sistemul de iluminat este cheia, care pune ansamblul în funcțiune. 

Când vine vorba de calitate, lumina naturală face o diferență majoră. În lipsa unui geam, poți apela la diferite surse de iluminat, precum lumina ambientală, de accent sau concentrată asupra unui anumit punct. Îți recomandăm să eviți lumina care vine dintr-o singură direcție, deoarece va crea umbre. În schimb, poți alege o plafonieră montată pe tavan, alături de o oglindă cu LED-uri laterale. 

De-a lungul timpului, baia a încetat să fie o simplă încăpere unde ne pregătim pentru o nouă zi. În schimb, a devenit un sanctuar, un spațiu sigur, care ne oferă confortul și relaxarea necesară. 

Sursă foto: Shutterstock. 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Romstal

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!